"ChoirUp" dziedātāji

Ar dziesmām par zinātni un kosmosu sestdienas, 9. novembra vakarā, LU Akadēmiskā centra Zinātņu māja tika pieskandināta “ChoirUp” sadziedāšanās pasākumā, kuru organizatori nodēvējuši par grandiozāko pasākumu līdz šim.

Zinātņu mājā kustība “ChoirUp” svinēja viena gada jubileju. Ja sākotnēji dziedātāji tikās reizi mēnesī dažādos Rīgas krodziņos, tad tagad “ChoirUp” organizatoru izaicinājums ir lielākas telpas un vairāk apmeklētāju, tāpēc kopdziedāšana Zinātņu mājā sekoja pēc pasākuma vasarā, kas notika Spīķeros.

Vakara galvenais uzdevums bija iemācīties “Instrumentu” dziesmu “Visā visumā Visums ir viss”. Dziedātāju sajūsmu un dziedāšanas prieku vairoja pianists Vestards Šimkus, kurš dziesmai spēlēja pavadījumu. V. Šimkus arī bija pirmais, kurš iemēģināja LU jauno flīģeli.

“”Petrof” firma man vienmēr ir patikusi, arī šis ir ļoti kvalitatīvs instruments ar skaistu skaņu un kvalitatīvi veidotu mehāniku. Tas, protams, nav ļoti liels, maza izmēra, bet priekš sava izmēra tas skan ļoti apjomīgi un spēcīgi, kā mēs to arī varējām pārliecināties šajā pasākumā, jo dziedātāju bija daudz, bet, par spīti tam, es sevi dzirdēju, tātad klavieres ir skanīgas,” jauno flīģeli vērtēja pianists.

Vaicāts, kā, viņaprāt, klavieres iederēsies Zinātņu mājā, vietā, kur ikdienā studē fizikas, matemātikas un medicīnas studenti un atrodas vairāki institūti, viņš uzsvēra, ka mūzika arī ir zinātne.

“Mūzika arī šeit labi iederas, mūzika veldzē dvēseli un mazliet paceļot galvas no grāmatām, tā var raisīt jaunas un nebijušas idejas. Tā kā mūzikas klausīšanās, vai cilvēks ir profesionāls, vai nav, palīdz skatīties uz šo pasauli ar radošākām un interesi pilnākām acīm,” sacīja pianists.

Arī LU jauktā kora “Dziesmuvara” koristi un “ChoirUp” organizatori bija pārsteigti, ka Zinātņu mājas ātrijs ir tik labi piemērots koncertiem. “Biju nedaudz pārbijusies, jo likās, ka varbūt skaņa ies apkārt, bet bija ļoti, ļoti labi. Domāju, ka šī telpa ir atbilstīga koriem, tā kā mēs varam ne tikai Lielo aulu izmantot, bet arī šo,” pēc galvenās dziesmas nodziedāšanas sacīja “ChoirUp” kustības dalībniece Laura Valtere.

“ChoirUp” apmeklētāju vidū bija ne tikai tie, kas ikdienā uz mūziku ir ar “tu”, bet arī tie, kuri ikdienā ar dziedāšanu nenodarbojas.

Kad galvenā dziesma bija izmēģināta un trīs reizes diriģentes Noras Žeigures vadībā nodziedāta, tad vakars turpinājās ar sadziedāšanos. Dalībnieki dziedāja kosmosam un zinātnei veltīta dziesmas – “Starp divām Saulēm”, “The Scientist”, “Piena Ceļš”, “Radioactive” u. c. dziesmas.

Varētu teikt, ka “ChoirUp” dalībnieki Zinātņu māju iesildīja nākamajiem dziedātājiem – 16. novembrī Zinātņu mājā gaidāms jauktā kora “Aura” 15 gadu jubilejas koncerts.

Nākamā “ChoirUp” kopdziedāšana plānota ap Ziemassvētkiem un pasākuma organizatori aicina informācijai sekot līdzi Facebook lapā.

Dalīties