Latvijas Universitātes basketbola sistēmai ir pievienojies basketbolists Reinis Avotiņš, kurš gadu iepriekš spēlēja BK “Jelgava” sastāvā LBL 2. divīzijā. Vasarā ar Latvijas Universitātes puišiem Reinis Avotiņš pārstāvēja studentu izlasi FIBA Stankovič kausā Ķīnā un pēc tam nolēma pievienoties basketbola komandai. Par to, kā viņam izdodas iejusties komandā, kā arī kopumā sistēmā un Latvijas Universitātē var iepazīties zemāk izvietotajā intervijā.

Šogad pievienojies Latvijas Universitātes basketbola sistēmai, kā arī iestājies Latvijas Universitātē. Kā sauc fakultāti un programmu, kurā iestājies?

Jā, šis ir mans pirmais gads šeit, Latvijas Universitātē. Mācības esmu uzsācis Biznesa, Vadības un Ekonomikas fakultātē, programmā – Industriālās inženierijas vadība.

Kādēļ izvēlējies par labu duālajai karjerai?

Nekad neesmu šaubījies par to, ka vēlos iegūt augstāko izglītību un basketbols man ir sirds lieta. Protams, ka ceļš nav viegls, bet nekad neko nevar sasniegt apstājoties pie pirmajām grūtībām. Manuprāt, tas ir lielisks veids kā pilnveidoties abās jomās, pārnesot kaut kādas labās lietas no basketbola laukuma mācībās un ikdienas dzīvē, kā arī otrādāk.

Kā izdodas apvienot skolu ar treniņiem divas reizes dienā?

Ir pāris dienas nedēļā, kuras ir aizpildītas, sākot ar rīta treniņu 8:00, tad pa vidu skola un beidzot ar vakara treniņu, kurš noslēdzas 21:00, tāpēc noteikti būs jāiemācās kārtīgi plānot savs laiks un bieži nāksies ziedot brīvo laiku. Pagaidām gan skolas grafiks ir ļoti parocīgs un nav pārāk lielas problēmas savienot to ar treniņiem.

Šovasar kopā ar basketbola komandas “Latvijas Universitāte” spēlētājiem pārstāvēji Latvijas studentu izlasi FIBA Stankovič kausā Ķīnā. Kā izdevās iekļauties komandā un saspēlēties ar komandas biedriem?

Ar komandu kopā pirms turnīra pavadīju salīdzinoši maz laika, tāpēc likās, ka tas varētu būt izaicinājums - kārtīgi iejusties. Kopumā komandā, manuprāt, iekļāvos labi, daudz ko iemācījos un guvu milzīgu pieredzi, kas man palīdzēs arī gaidāmajā sezonā Latvijas – Igaunijas basketbola līgā.

Kādēļ izvēlējies tieši Latvijas Universitātes basketbola sistēmu?

Pa vasaru, trenējoties dalībai turnīrā Ķīnā, sapazinos ar puišiem un kolektīvs bija draudzīgs. Lielu lomu nospēlēja tas, ka bija redzama profesionāla pieeja gan no spēlētājiem, gan no treneriem un kluba vadības. Likās, ka viss mani šeit apmierina un nākot uz Latvijas Universitāti izdarīšu pareizo izvēli. Pagaidām savu lēmumu ne mirkli nenožēloju.

Iepriekšējo sezonu spēlēji Jelgavas komandā LBL2. Kas ir tās galvenās lietas, kas atšķiras treniņprocesā šeit un tur?

Arvien vēl pamazām adaptējos pie tempiem treniņu laikā. Tā arī varētu būt lielākā atšķirība. Noteikti arī tas, ka šeit visi esam jaunieši, kuri cenšas pierādīt sevi katrā epizodē, tāpēc arī treniņos ir jūtama laba sportiskā konkurence savā starpā.

LBL2 izdevās kopā ar komandu izcīnīt bronzas medaļas - tas bija loģisks solis kāpt uz augšu savā attīstībā un censties iekļūt LBL1 komandā. Vai vienmēr liec sev izaicinājumus augt un attīstīties personīgi un kopā ar komandu?

Bronza Jelgavā tiešām bija tāds emociju vilnis, kas man deva “otro elpu” basketbolā, bet pie pirmajiem panākumiem nekad negribas apstāties, tāpēc arī pieņēmu lēmumu spert soli uz augšu. Sev vienmēr jūtu, ka ir vieta izaugsmei gan sportā, gan mācībās, tāpēc šo gaidāmo sezonu es uztveru kā lielu izaicinājumu. Ambīcijas vienmēr ir augstas, tagad tikai laiks ieguldīt smagu darbu, lai tās sasniegtu.

Tev šosezon būs jauna pieredze spēlējot Latvijas – Igaunijas basketbola līgā. Ko sagaidi no jaunās sezonas?

Jā, šī man būs debija Latvijas – Igaunijas basketbola līgā, tāpēc ar nepacietību gaidu sezonas sākumu. Grūti kaut ko prognozēt, zinu tikai to, ka būs ātri jāspēj adaptēties, jo līmenis ir cits. Noteikti ceru sagaidīt aktīvu atbalstu un skaļas tribīnes katrā spēlē.

Kādi ir Tavi individuālie mērķi šajā sezonā, pie kā centies gan vasarā, gan arī centīsies sezonas laikā strādāt?

Kā jau minēju, vasarā cīnījos par vietu uz turnīru Ķīnā. Tad arī tagad mērķis varētu būt nostiprināties sastāvā, lai gan treneri, gan komandas biedri var uz mani paļauties. Tomēr svarīgāki noteikti ir komandas mērķi un zinu, ka cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē.

Kā izdodas iejusties komandā un vai kā jaunajam ir bijuši kādi uzdevumi, kas jāpilda?

Puiši noteikti pieņem, komandā vienmēr valda draudzīgs mikroklimats un saliedētība, tāpēc arī domāju, ka esmu iejuties labi. Lai gan šis man ir pirmais gads šeit, tad pēc vecuma gan esmu komandā kaut kur pa vidu, tāpēc “īpašo” uzdevumu pildīšana, kā piemēram, bumbu savākšana un ūdens nešana, man ir pārsvarā izpalikusi.

Dalīties