LU delegācija Grieķijā.

Latvijas Universitātes delegācija 3. oktobrī viesojas Grieķijā, kur norisinājās projekta “Young Ordinary and Disabled sports Athletes’ MENTORS (YODA MENTORS)” kopīgi izstrādātās mentoru apmācības programmas atklāšanas pasākums.

Sanāksmes mērķis bija iepazīties ar topošajiem duālās sporta karjeras mentoriem, kā arī sniegt instrukcijas par apmācību programmas turpmāko norisi.

Mācību programma ir izstrādāta Erasmus+ Sport ietvaros. Tās mērķis ir sagatavot profesionālus mentorus, kuri būs gatavi sniegt padomus un atbalstu sportistiem sporta karjeras laikā, sākot no vidusskolas līdz pat augstākās izglītības iegūšanai. 

Programmas ietvaros mentori no Latvijas sniegs atbalstu gan Latvijas, gan citu valstu sportistiem, kā arī Latvijas sportistiem būs iespēja sadarboties ar pieredzējušiem mentoriem no Latvijas, Lietuvas, Spānijas, Itālijas, Portugāles un Grieķijas.

Latvijā duālā sporta karjera vēl ir agrīnā stadijā, tāpēc sagaidāms, ka ar šo projektu Latvijas Universitāte sniegs ieguldījumu duālās sporta karjeras attīstībā - Latvijā tiks veicināta atbalsta sniegšana sportistiem, kuri paralēli profesionālajai sporta karjerai ir izvēlējušies iegūt arī augstāko izglītību.

Nākošā projekta starptautiskā tikšanās norisināsies 2020.gada janvārī Rīgā.

YODA Mentors ir programmas Erasmus+ Sport projekts, ko finansē Eiropas Komisija (sk. 603092-EPP-1-2018-1-IT-SPO-SCP).

Dalīties