Foto: Ilmārs Znotiņš, VPK

9. septembrī Juridiskās fakultātes dekāne asociētā profesore Anita Rodiņa tikās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, lai pārrunātu aktualitātes juridiskās izglītības un arī augstākās izglītības jomā.

Tikšanās laikā E. Levits un A. Rodiņa pārrunāja vienotā valsts eksāmena juristiem ieviešanas gaitu, kā arī definēja izaicinājumus modernas un augstas kvalitātes juridiskās izglītības nodrošināšanā. Valsts prezidents akcentēja nepieciešamību juridiskajā izglītībā un tiesību zinātnē veltīt lielāku uzmanību Eiropas Savienības (ES) tiesībām, kā arī sekmēt Latvijas tiesību zinātnes iesaisti un kapacitāti ES tiesībās, vēsta informācija Valsts prezidenta mājaslapā.

Sarunas noslēgumā A. Rodiņa ielūdza Valsts prezidentu E. Levitu piedalīties Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes svinīgajā simtgades pasākumā – starptautiskā konferencē “Tiesību zinātnes uzdevumi, nozīme un nākotne tiesību sistēmās”, kur E. Levits uzstāsies ar referātu, diskutējot par konstitucionālo orgānu mijiedarbību nacionālā un Eiropas līmenī. Plašāka programma pieejama konferences mājaslapā.

A. Rodiņa norāda, ka Valsts prezidenta uzaicinājums tikties ir ļoti nozīmīgs, jo demonstrē Valsts prezidenta izpratni un interesi par nozares jautājumiem. Vienlaikus šī tikšanās ir arī ļoti simboliska, kas ir īpaši nozīmīgi Juridiskās fakultātes simtgadē, uzsver fakultāte.

Dalīties