Itālijas pilsētā Neapolē pirmo cīņu aizvadījuši basketbola kluba “Latvijas Universitāte” basketbolisti, kuri, ceturtdien, 4.jūlijā, mēroja spēkus ar Argentīnas komandu. Komanda piedzīvoja zaudējumu Argentīnai ar rezultātu 55:71. Rezultatīvākie spēlētāji komandā – Roberts Krastiņš (12 punkti) un Linards Jaunzems (11 punkti).

Pirmā ceturtdaļa tika aizvadīta līdzīgā cīņā, jo pēc spēlētām desmit minūtēm rezultāts uz tablo bija 18:20 Argentīnas komandas labā. Mūsu komandai neveiksmīga padevās otrā ceturtdaļa, kuras laikā iemesti tikai divi punkti, turpretim pretinieki pievienoja vēl 20 punktus, pārtraukumā dodoties ar rezultātu 20:40.

Atgriežoties no atpūtas, studenti sāka apņēmīgi, mēģinot atspēlēt deficītu, kas ļāva trešo ceturtdaļu uzvarēt ar +7 un sadeldēt starpību līdz -13, rezultātam uz tablo rādot – 42:55. Spēles pēdējo nogriezni apņēmīgāk iesāka mūsējie, panākot jau 48:56, taču beigās spēku pietrūka un Argentīna izcīnīja pārliecinošu uzvaru – 71:55.

Renārs Birkāns sniedza komentāru pēc spēles: "Sāpīgs zaudējums, spēles gaitā noteikti guvām sajūtu, ka varam ar viņiem spēlēt. Un spēlēt labi. Izlaidām otro ceturdaļu un izlieto ūdeni vairs atpakaļ sasmelt nespējām. Neizpildījām treneru norādes, iepriekš tikām brīdināti par viņu stiprajām pusēm, bet tāpat atļāvām viņiem spēlēt viņu spēli. Viņi aizskrēja ātrajos uzbrukumos krietni par daudz, metēji brīžiem tika atstāti brīvi un neapturējām viņu caurgājienus uz labo pusi. Iespējams, patraucēja arī pieredzes trūkums, mums ir 2 spēlētāji ar Universiādes pieredzi(es un Linards jaunzems), viņiem 7 spēlētāji. Turnīrs ir tikai ievadā, galvas nenokaram un iesim uz priekšu. Turpinājumā sekos divas svarīgas grupas spēles, pret Horvātiju un Krieviju. Domāju, ka mums ir labas izredzes uzvarēt, viss atkarīgs no mums pašiem".

Latvijas komanda: R. Krastiņš (12 pt., 4 ab.), L. Jaunzems (11 pt., 4 ab., 3 rp.), K. Čavars (8 pt., 10 ab.), R. Birkāns (8 pt., 3 rp.), K. Dubults (6 pt.), R. Feikners (5 pt.), A. Lēmanis (3 pt.), A. Dambenieks (2 pt.), A. Putāns, K. Žunda, E. Mičulis, J. Gertners.

Nākamā spēle komandai jau šodien, 5.jūlijā, plkst. 20:00 vakarā pret Horvātijas basketbolistiem.

Dalīties