Sestdien, 6.jūlijā Latvijas studentu izlase laukumā mēroja spēkus ar Krievijas studentu izlasi, aizvadot lielisku maču, izdevās gūt panākumu ar rezultātu 68:55 (17:21, 14:19, 22:9, 15:6), līdz ar to nodrošinot vietu TOP8 komandu lokā. Rezultatīvākie spēlētāji komandas rindās – Rendijs Feikners 14 punkti, Linards Jaunzems 12 punkti un Klāvs Čavars sasniedza double – double rādītājus – 11 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Spēles rezultātu atklāja Latvijas studentu komanda, pirmos divus punktus gūstot Klāvam Čavaram, taču jau pretējā virzienā ar saviem diviem punktiem atbildēja pretinieki. Mūsu komanda veica nelielu izrāvienu, precīziem esot Renāram Birkānam un Aivim Lēmanim, kā arī Klāvam Čavaram realizējot vienu no diviem soda metieniem – 7:2. Spēle turpinājās rezultatīvi uz abām pusēm, tomēr pretiniekiem izdevās atspēlēt mazo deficītu (12:13) un mirkli vēlāk jau pārņemt iniciatīvu savās rokās, ceturtdaļu noslēdzot ar +4 – 21:17.

Otro ceturtdaļu ar diviem precīziem metieniem atklāja Krievijas komanda, kas panāca jau lielāku pārsvaru (25:17), sekoja Latvijas komandas minūtes pārtraukums. Komanda atgriezās laukumā ar milzīgu enerģiju, kas vainagojās ar realizētiem trīs punktiem – Rendijam Feikneram esot precīzam – 20:25. Līdz galam otrajā ceturtdaļā mums vēl neizdevās kontrolēt notikumus laukumā, jo pretinieki visu laiku atradās komfortablā vadībā – 29:21 un 32:24. Lielajā puslaika pārtraukumā latviešu studenti devās ar -9 jeb 31:40.

Atgriežoties laukumā uz trešo ceturtdaļu Latvijas komandas basketbolisti bija ļoti koncentrējušies un jau no pirmajiem uzbrukumiem bija gatavi cīņai. Rezultātu sadeldēja Roberta Krastiņa un Linarda Jaunzema precīzie metieni – 35:40. Laukumā turpinājās līdzvērtīga cīņa 42:49, taču mūsējie lēnām, soli pa solim, sāka lauzt cīņas gaitu sev par labu – Klāvs Dubults iemeta divus punktus (44:49), Rendijas Feikners realizēja divus punktus un vienu soda metienu (47:49). Kārlis Žunda iemeta trīs punktu metienu un kopš spēles sākuma izvirzīja Latvijas komandu vadībā – 50:49. Ceturtdaļas beigās rezultāts uz tablo vēstīja 53:49, kas vēstīja par milzīgu cīņu pēdējā ceturtdaļā.

Pēdējo spēles nogriezni mūsu studenti iesāka veiksmīgi, precīzam esot Rendijam Feikneram un divas reizes Klāvam Čavaram – 60:50. Spēlētāji noticēja saviem spēkiem, darbojās laukumā ar lielu enerģiju un spēja realizēt savus metienus, kas deva pārliecību. Iegūto pārsvaru mūsējie vairs neatdeva un turpināja cīnīties – 62:52. Uz beigām rezultāts vēl nedaudz pieauga un komanda varēja svinēt otro uzvaru čempionātā ar rezultātu 68:55.

Latvijas studentu izlase: R. Feikners (14pt., 3ab., 3rp.), L.Jaunzems (12pt., 5ab., 5rp.), K.Čavars (11pt., 11ab., 5bm.), R.Birkāns (10pt., 4ab., 6rp.), K.Žunda (6pt.), K. Dubults (6pt.), R.Krastiņš (5pt.), A.Dambenieks (2pt.), A.Lēmanis (2pt.), A.Putāns.

Jau otro spēli komandai nevarēja palīdzēt Jānis Gertners un Elvis Mičulis, kuri ir guvuši traumas.

Ar izcīnīto panākumu komanda nodrošināja vietu TOP8 labāko komandu vidū un turpinās cīņu ceturtdaļfinālā.

Dalīties