Partijas "KPV LV" Saeimas frakcija pirms jautājuma skatīšanas valdībā par Latvijas Universitātes (LU) rektora vēlēšanām nolēma uzklausīt LU rektora Indriķa Muižnieka viedokli, pirmdien pulcējot frakcijas un LU pārstāvjus kopīgā sēdē. „KPV LV” taujāja par LU attīstības redzējumu un tiesiskumu, kas saistīts ar rektora vēlēšanām.

Frakcijas valdes loceklis Atis Zakatistovs sēdes sākumā lūdza LU rektoru Indriķi Muižnieku informēt par nākotnes attīstības redzējumu Universitātē, kā arī ziņot par tiesiskumu, kas saistās ar rektora ievēlēšanu. „Mēs kā frakcija šobrīd esam ieņēmuši neitrālu nostāju, un vēlamies uzklausīt gan vienu pusi, gan otru,” teica A. Zakatistovs.

Frakcijas sēdes sākumā LU rektors Indriķis Muižnieks stāstīja par plānotajiem mērķiem un sasniegumiem turpmākajos gados. Rektors ieskicēja arī pagājušajos četros gados paveikto: „Mūsu darbības laikā ir pieaudzis studentu, zinātnieku un pasniedzēju skaits, vidējais darbinieku vecums ir krietni samazinājies, esam kļuvuši arī daudzveidīgāki, iekļaujot sešus institūtus. Šo gadu laikā ir pieaudzis zinātnisko publikāciju skaits, kā arī esam sekmīgākā Universitāte dažādu zinātnisko un starptautisko projektu piesaistē.”

Pēc sēdes, kurā diskutēts par vairākiem jautājumiem – LU rektora vēlēšanām, tās tiesiskajiem jautājumiem, kā arī rezultātiem, Universitātes attīstības plānu un mērķiem –, A. Zakatistovs apliecināja, ka pagaidām frakcija nav mainījusi nostāju un saglabā neitrālu pozīciju. Lēmuma pieņemšanai nepieciešams tikties ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku. „Saruna bija atklāta, mēs viens otru esam iepazinuši un sapratuši, kā Muižnieka kungs redz Universitātes attīstību un esošo situāciju. Frakcijas viedoklis šobrīd nav noformulēts,” stāstīja „KPV LV” valdes loceklis.

Nākamajā nedēļā frakcija tiksies ar ministri I. Šuplinsku, un pēc viedokļu uzklausīšanas „KPV LV” frakcija kopā ar ministriem lems par savu pozīciju saistībā ar I. Muižnieka atkārtotu apstiprināšanu LU rektora amatā.

Dalīties