31. jūlijā tika apstiprināts saraksts ar mentoriem, kuri jau šī gada rudenī uzsāks mācības programmā “Duālās sporta karjeras mentori” un satiksies ar citiem programmas dalībniekiem Saloniki, Grieķijā.

Programmā kopumā piedalīsies dalībnieki no sešām valstīm: Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Portugāles, Grieķijas un Spānijas. Balstoties uz iesniegtajiem pieteikumiem un intervijām, kuras veica gan Latvijas, gan ārvalstu eksperti, dalībai programmā no Latvijas tika uzņemti sekojoši dalībnieki: Liene Libere, Kārlis Kalniņš, Jānis Vanags un Ineta Miškuna. Lai gan bija vērojama sīva konkurence, dalībnieki no Latvijas ir uzrādījuši labākos rezultātus.

Programma sastāv no deviņiem moduļiem, tostarp no tādiem moduļiem kā Kompetences un stratēģijas duālajai karjerai, Sportisti ar īpašām vajadzībām, Tiešsaistes prakse u. c.. Apmācības galvenokārt tiks veiktas tiešsaistē, lietotājam draudzīgā un pieejamā virtuālā vidē, tādējādi padarot mentoru izglītību pieejamu jebkurā laikā un vietā visās projekta dalībvalstīs.

Mācību programma ir izstrādāta Erasmus+ Sport projekta “Young Ordinary and Disabled sports Athletes’ MENTORS (YODA MENTORS)” ietvaros. Tās mērķis ir sagatavot profesionālus mentorus, kuri būs gatavi sniegt padomus un atbalstu sportistiem sporta karjeras laikā, sākot no vidusskolas līdz pat augstākās izglītības iegūšanai. 

YODA Mentors ir programmas Erasmus+ Sport projekts, ko finansē Eiropas Komisija (sk. 603092-EPP-1-2018-1-IT-SPO-SCP).

Dalīties