13. jūnijā plkst. 16.00 Latvijas Universitātes bibliotēkā Kalpaka bulvārī 4 norisināsies grāmatas “Korejiešu valoda latviešiem II” atklāšanas pasākums. Tā ir turpinājums 2017. gadā izdotajai korejiešu valodas pašmācību grāmatai “Korejiešu valoda latviešiem I”.

Uzsākt darbu pie korejiešu valodas mācību grāmatas tās sastādītāju pamudinājis fakts, ka līdz šim nav bijušas pieejamas mācību grāmatas, kas būtu paredzētas latviešu valodas pratējiem. “Grāmata atvieglo mācību procesu tiem jauniešiem, kas uzsākuši korejiešu valodas apguvi Latvijas Universitātes Āzijas studiju programmā, kā arī sniedz iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam, neatkarīgi no dzīvesvietas un pieejas mācību kursiem, pašmācību ceļā apgūt korejiešu valodu,” skaidro profesors Džinsoks So. Viņš arī papildina, ka drīzumā noslēgsies darbs pie trešās mācību grāmatas, kas tiks prezentēta rudenī. “Studenti, kas būs apguvuši korejiešu valodu ar visu trīs mācību grāmatu starpniecību, būs ieguvuši pietiekamu valodas prasmju un zināšanu bāzi, lai ikdienas situācijās varētu brīvi sazināties ar korejiešiem,” pārliecināts ir profesors So.

Gandarījumu par jauna mācību materiāla sagatavošanu, kas paredzēts tieši Latvijas iedzīvotājiem, pauž arī Korejas Republikas vēstniecības Latvijas Republikā vadītājs Songdžins Hans: “Valoda ir tautas dvēseles spogulis, kas palīdz ne tikai iepazīt citu kultūru, bet arī to saprast. Latvijas iedzīvotāji, kā esmu pārliecinājies, ir ārkārtīgi talantīgi svešvalodu apguvē, kā arī šeit ir liela interese par Āzijas tautām un kultūrām. Diemžēl korejiešu valodu ārpus Rīgas vēl nav iespējams apgūt, tāpēc jo īpaši nozīmīgi, ka tiek radīti mācību materiāli, kas palīdz apgūt korejiešu valodu attālināti. Es ceru, ka Latvijas iedzīvotāji šo iespēju aktīvi izmantos!”

Grāmatas prezentācijas pasākumā piedalīsies Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks, grāmatas sastādītājs Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes profesors Džinsoks So, kā arī Korejas Republikas vēstniecības Latvijas Republikā vadītājs Songdžins Hans.

Tāpat pasākuma laikā notiks svinīgā Korejas studiju centra vadītāju maiņa, profesoram So, kurš šo amatu ieņēma no Korejas studiju centra dibināšanas brīža 2016. gadā, amata pienākumus nododot jaunieceltajam centra direktoram Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes profesoram Jānim Priedem.

Jāatzīmē, ka korejiešu valodu šobrīd iespējams apgūt Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes bakalaura studiju programmā “Āzijas studijas” un maģistra studiju programmā “Orientālistika”, Latvijas Kultūras akadēmijas bakalaura studiju programmā “Starpkultūru sakari” (specializācijā Latvija-Austrumāzija), kā arī ikviens interesents var apmeklēt korejiešu valodas kursus Karaļa Sedžonga institūta pārstāvniecībā Rīgas Tehniskajā universitātē.

Dalīties