Šogad, 2018./2019. gadā, tika aizvadīta jau 15. sezona Latvijas Universitātes Basketbola līgā, kurā visa mācību gada garumā ar saviem spēkiem mērojās 8 komandas no dažādām fakultātēm. Kopā tika aizvadītas 50 spēles 2 apļos sporta kompleksā "Ķeizarmežs".

Diemžēl pēc 1. apļa SZF komanda izstājās no sacensībām, tālāk spēles turpināja 7 komandas. Pēc sezonas spēļu izspēles pēdējā vietā ierindojās BVEF komanda ar 16 punktiem, bet priekšpēdējā vietā PPMF/VFF komanda ar 18 punktiem. Iegūstot par vienu punktu vairāk, 3., 4. un 5. vietu dalīja ĢZZF, ĶF un DF komandas. BVEF Veterānu komanda ieguva 2. vietu, bet JF/Alus krogs "Brālis" komanda nodrošināja sev pirmo ar 24 iegūtiem punktiem - 11 uzvarām, 2 zaudējumiem.

JF/Alus krogs "Brālis" un BVEF Veterānu komandas kā pieredzējušākās reti kad piekāpās citām komandām, tās pārliecinoši nodrošināja sev vietu pusfinālā. Tikmēr pārējo komandu starpā noteikts līderis nebija. Spēļu iznākumi mainījās mainoties nedēļām un komandu sastāviem. Tikai vienreiz bija nepieciešams papildlaiks, lai noskaidrotu spēles iznākumu. Izslēgšanas spēlēs galu galā iekļuva arī ĶF un ĢZZF komandas. Pusfinālā ĶF piekāpās JF/Alus krogs "Brālis", bet ĢZZF sakopojot spēkus uzvarēja BVEF Veterānus un nodrošināja sev vietu finālā.

Latvijas Universitātes Basketbola līgas lielais fināls notika 22. maijā Elektrum Olimpiskajā centrā. Pusfinālā ar rezultātu 91:111 ĶF piekāpās BVEF Veterāniem, bet finālā ar rezultātu 85:69 JF/Alus krogs “Brālis” izcīnīja čempiona titulu atstājot ĢZZF otrajā vietā. Fināla spēles pārsteigumus nepiedāvāja, uzvarētājkomandas jau iepriekš bija paradījušas sevi kā pārākas, dažādas stratēģijas ĶF un ĢZZF nelīdzēja, tās palika iedzinējos tā arī vadību negūstot. Tātad, otro reizi pēc kārtas JF/Alus krogs “Brālis” izcīnīja LUBL čempionu titulu, BVEF Veterāni atkal palika otrajā vietā, bet trešo vietu ieguva ĢZZF komanda.

Finālā arī tika apbalvoti sezonas un fināla vērtīgākais spēlētājs, kā arī zvaigžņu piecinieks. Atkārtoti sezonas vērtīgākais un rezultatīvākais spēlētājs bija Toms Broks no JF/Alus krogs “Brālis” komandas, kurš kopā ieguva 183 punktus. Par fināla vērtīgāko spēlētāju, arī no JF/Alus krogs “Brālis” komandas, tika atzīts Jānis Vanags, kurš ieguva 20 punktus. Kopā ar Tomu Broku zvaigžņu piecinieku sastādīja Roberts Sraume no JF/Alus krogs “Brālis”, Andžs Korps no BVEF Veterāni, Edmunds Mekers no ĢZZF un Audris Mihailovs no ĶF.

Fināla vērtīgākā spēlētāja Jāņa Vanaga komentārs:

"Par sezonu maz ko teikt. Traumas dēļ pievienojos tikai pusē, bieži krita spēles ārā. Šogad bija mazāka atsaucība no citām komandām. Teiksim tā, reti izjutu cīņassparu un saspringtu spēli. Uz finālu jau devāmies ar domu, ka uzvarēsim. Tieši šī spēle, manuprāt, mums bija grūtākā, taču tāpat jau 3. ceturtdaļā jutām, ka uzvara ir mūsu. Komanda gribēja nospēlēt šogad cik labi vien varam, jo gandrīz visiem mūsu spēlētājiem šis bija pēdējais gads LUBLā. Fināls bija interesants, labi organizēts un ceru, ka LUBL vēl norisināsies citus gadus un ļaus studentiem forši pavadīt laiku cīnoties vienam pret otru."

Dalīties