2019. gada 24. maijā Prāgā Latvijas Universitātes (LU) Politikas zinātnes nodaļas vadītājai, asoc. prof. Ivetai Reinholdei tika pasniegta prestižā Alenas Brunovskas balva par izcilību studiju kursu docēšanā (Alena Brunovska Award for Teaching Excellence in Public Administration). Balvu piešķīra NISPAcee (Network of Schools and Institutes of Public Administration in Central and Eastern Europe) organizācija, kas apvieno augstākās izglītības iestādes politikas zinātnes apakšnozares: pārvaldes un administrācijas jomā Centrālajā un Austrumeiropā.

Balva tiek piešķirta mācībspēkiem, kas nemitīgi pilnveido studiju kursus, tā nodrošinot to atbilstību darba tirgus vajadzībām, kā arī aktīvi publicē pētniecības rezultātus, tā palīdzot valsts pārvaldei pilnveidoties. Šādu balvu līdz šim nav saņēmis neviens Latvijas augstākās izglītības iestādes docētājs, līdz ar to balvas piešķiršana tiešs apliecinājums LU piedāvātajai studiju kvalitātei politikas zinātnes jomā. Balvas saņēmēju akadēmiskā snieguma vērtējumā nozīmīga ir arī pētniecības kvalitāte. Asoc.prof. Iveta Reinholde var lepoties ar nozīmīgām, starptautiski citējamām zinātniskām publikācijām publiskajā pārvaldē. Turklāt, asoc.prof. Ivetas Reinholdes ekspertīze ir atzīta arī praksē, jo asoc.prof. Iveta Reinholde ir eksperte Eiropas Padomes Reģionālo un vietējo pašvaldību kongresā.

Balva tika pasniegta NISPAcee 27.starptautiskās konferences “From Policy Design to Policy Practice” ietvaros, kas pulcēja pētniekus un praktiķus Eiropas un Vidusāzijas. Konferences ietvaros uzstājās arī vadošie publiskās pārvaldes pētnieki pasaulē – Gajs Peters (Guy Peters) un Gerts Bukerts (Geert Bouckaert), kuri publikācijas ir ietekmējušas gan publiskās pārvaldes reformu gaitu, gan arī ir daļa no studiju programmu obligātās literatūras. Jāmin, NISPAcee apvieno pētniekus, kuri darbojas arī šādās pētniecības platformās kā EGPA (European Group of Public Administration), EAPAA (European Association for Public Administration Accreditation), ASPA (American Society for Public Administration), NASPAA (Network of Schools of Public Policy, Affairs, and Administration), IIAS (International Institute of Administrative Sciences), IASIA (International Association of Schools and Institutes of Administration), līdz ar to balvas pasniegšana ir starptautiska atzinība un novērtējums  asoc. prof. Ivetai Reinholdei.

Dalīties