Ceturtdien, 6. jūnijā, plkst. 19.00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā norisināsies īpašs klarnešu koru koncerts, kurā piedalīsies klarnešu koris "Lignum" no Nīderlandes un Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes klarnešu koris "Melnie koki". Aicināti visi interesenti! Ieeja koncertā ir bez maksas.

"Lignum" ir ansamblis, kura sastāvu veido tikai klarnešu "ģimenes" instrumenti - no mazās piccolo klarnetes līdz izmērā iespaidīgajai kontrabasa klarnetei. Kopš savas darbības sākuma, gandrīz pirms 30 gadiem, klarnešu koris "Lignum" kā studentu ansamblis sniedzis neskaitāmus koncertus savā mītnes pilsētā Leidenē, kā arī muzicējis Norvēģijā un Ķīnā. Klarnešu kora repertuārs sastāv no visdažādākās mūzikas - sākot ar Baha mūziku un beidzot ar pop un folkmūziku. “Lignum” diriģents ir trompetists un profesionāls diriģents Hendriks Jans Lindhauts, kurš apguvis diriģēšanu Karaliskajā Hāgas konservatorijā. Viņš sadarbojies ar daudziem zināmiem solistiem un ansambļiem Nīderlandē.

Koncertā klarnešu koris uzstāsies kopā ar Latvijā šobrīd vienīgo aktīvi muzicējošo klarnešu kori - Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes klarnešu kori "Melnie koki", kurus ar "Lignum" vieno klarnešu kora dibināšanas ideja, jo tieši Nīderlandes mūziķi bija tie, kuri sākotnēji atbalstīja Latvijas klarnešu kora izveidi. Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes klarnešu kora sastāvā muzicē viens no bijušajiem "Lignum" mūziķiem. "Melnos kokus" diriģē diriģente Māra Lemkena, kura ikdienā darbojas ar vairākiem Latvijas pūtēju orķestriem un iesaistās Latvijas pūtēju mūzikas attīstības veicināšanā.

Dalīties