Foto: Sindija Iesalniece

28. maijā, otrdien, Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Dabas mājā viesojās britu delegācija. Vizītes laikā LU pārstāvji viesus iepazīstināja ar LU studiju un pētniecības jomām, studiju programmām un LU Akadēmiskā centra ēkām.

LU prorektors eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā Valdis Segliņš delegāciju iepazīstināja ar LU struktūru, fakultātēm un zinātņu jomām, kuras pārstāv Universitāte.

Datorikas fakultātes profesors Andris Ambainis viesiem pastāstīja par savu pētniecības jomu – kvantu fiziku un kvantu datoriem. Viņš uzvēra, ka LU ir ļoti spēcīga kvantu pētniecība Baltijas mērogā.

Lielbritānijas delegācijas pārstāvjus iepazīstinājām arī ar Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes darbības jomu un jaunajām licencētajām studiju programmām - “Sporta treneris”, “Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība”, “Sporta zinātne” un “Datorzinātne un organizāciju tehnoloģijas”.

LU pārstāvji sarunās ar Lielbritānijas pārstāvjiem akcentēja, ka ļoti priecātos veidot līdzīga veida sadarbību ar kādu no britu universitātēm, kādu šobrīd esam uzsākuši ar Bufalo universitāti.  

LU Bioloģijas fakultātes Cilvēka un dzīvnieku fizioloģijas katedras asoc. profesore Līga Plakane stāstīja: “LU Akadēmiskā centra attīstība sniegs jaunas iespējas sporta aktivitāšu attīstībai Latvijas Universitātē. Mēs ceram, ka Latvijas Universitātē būs viens no lielākajiem sporta pētniecības centriem Baltijas valstīs.”

Delegācijas vizītes noslēgumā viesi tika iepazīstināti ar LU Dabas un Zinātņu mājām.

Dalīties