Latvijas Universitātes (LU) Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta (KPMI) un Akadēmiskās histoloģijas laboratorijas (AHL) darbinieki Sergejs Isajevs, Inga Bogdanova, Anda Averate, Indra Klišča un Inga Locāne 2019. gada 1.-3. aprīlī apmeklēja vadošo patoloģijas laboratoriju Eiropā-Porto Klīniskās Universitātes slimnīcas Patoloģijas nodaļu Porto, Portugālē.

Vizītes laikā Latvijas delegācija iepazinās ar laboratorijas organizācijas darbu un izmantotajām metodēm klīniskajā darbā un zinātniskajos pētījumos, tai skaitā laboratoriju kvalitātes sistēmu un uzraudzību, laboratorijas darba plūsmu, modernajām iekārtām, jaunajām molekulārās patoloģijas metodēm, kā arī aplūkoja sarežģītākus klīniskās patoloģijas gadījumus un piedalījās klīniski  - patoloģiskajās sēdēs un ikdienas nodaļas darbā.

Latvijas delegāciju uzņēma Porto Klīniskās Universitātes slimnīcas Patoloģijas nodaļas vadītāja profesore Fatima Karneiro (Fátima Carneiro), kas ir vadošais eksperts gastrointestinālajā patoloģijā pasaulē.

Kopā ar prof. F. Karneiro tika pārrunāta esošā un turpmākā sadarbība zinātniskajos pētījumos, kā arī pārskatīti LU KPMI GISTAR un SNIFFPHONE realizēto projektu sarežģītākie histotopatoloģiskie gadījumi.

Vizītes laikā gūtā pieredze būtiski paaugstinās Latvijas patologu un biomedicīnas laborantu kompetenci turpmākajos LU KPMI realizētajos vietējos un starptautiskajos projektos.

Dalīties