Foto: Kristīne Soboļevska, LU fonda stipendiāte

Latvijas Universitātes (LU) fonds ir stabils filantropijas ideju un kultūras nesējs. Ziedotne jeb ziedošanas automāts turpmāk atradīsies LU Zinātņu mājas foajē, Jelgavas ielā 3. Apkārt esošās vides instalācijas ir vēstījums par LU Filantropijas nama ideju.

Ziedojums – ieguldījums nākotnē

Atklājot jauno ziedotnes mājvietu, LU rektors prof. Indriķis Muižnieks pateicās mecenātiem un sadarbības partneriem par līdzšinējo atbalstu LU attīstībai un uzsvēra, ka ziedojums ir ieguldījums nākotnē. Turklāt I.Muižnieks akcentēja, ka ziedojuma un labā darba sajūta atgriežas pie paša ziedotāja: “Tādā veidā mēs kopā augam, palīdzam Latvijas Universitātei pildīt tās misiju un palīdzam mūsu valstij, sabiedrībai pilnveidoties.” LU fonda valdes priekšsēdētājs prof. Ivars Lācis papildināja, ka ziedošana nav stāsts par naudu, bet gan par procesiem, norisēm un cilvēkiem, kuriem ir jāveidojas un jārodas. LU augs un attīstīsies, un būtisks augstskolas augšanas stimulators ir atbalsts tās nākotnē.

LU Filantropijas nams – viedo tehnoloģiju triumfs

Tāpat kā foajē uzstādītā sūnu siena ir īsta, tā arī ziedojumi tiek izlietoti īstiem projektiem, kas palīdz gan LU studentiem un pētniekiem, gan plašākai sabiedrībai kopumā. Ar LU fonda gādību ierīkotā spoguļsiena un vides instalācijas vēsta par caurspīdīgumu un atvērtību, kas ir uzticēšanās simbols, tā ir daļa no LU Filantropijas nama koncepta. Plānots, ka tas LU Botāniskajā dārzā durvis vērs 2019. gada nogalē, LU Filantropijas nams būs gandrīz nulles enerģija ēka. Tajā atradīsies LU fonda birojs, interesentiem būs iespēja izīrēt konferenču zāli 40 personām. Tas būs patiess apliecinājums LU mecenātu dāsnumam – gandrīz pusi no būvniecības izmaksām nodrošinās ziedojumi graudā. Projekta vadītājs ir LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) Vides un tehnoloģisko procesu matemātiskās modelēšanas laboratorijas (VTPMML) prof. Andris Jakovičs.

LU Filantropijas namu raksturos gaišums, atvērtība un mijiedarbība, tā būs ēka ar dinamiski mainīgu stiklojumu, viens spilgtiem akcentiem būs tajā esošais ziemas dārzs. ZIEDOT LU Filantropijas namam iespējams LU fonda ziedošanas platformā ziedot.lu.lv. Sadarbības ar mecenātiem taps jauns, moderns un energoefektīvs nams – filantropijas principu un tradīciju simbols.

FOTO ATSKATS

Dalīties