Par godu Alma Mater simtgadei Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultāte š. g. 24. augustā aicina savus absolventus, esošos un bijušos pasniedzējus un darbiniekus pulcēties salidojumā, lai kopīgi dalītos atmiņās par Visvalža ielas namā aizvadītajiem studiju gadiem.

Tagadējās Humanitāro zinātņu fakultātes nams Visvalža ielā 4a ir bijusi LU studiju vieta daudzām jo daudzām filologu, žurnālistu, bibliotekāru paaudzēm kopš 20. gs. 70. gadiem, kad tajā sāka darbu toreizējās Filoloģijas fakultāte un Svešvalodu fakultāte. Abu fakultāšu sākotne meklējama reizē ar Universitātes dzimšanu 1919. gadā, kad kā viena no pamatfakultātēm jaunajā Latvijas Augstskolā izveidojās Valodnieciski filozofiskā fakultāte (vēlāk –Filoloģijas un filozofijas fakultāte).

Laikiem ritot, vairākkārt mainījušies fakultāšu nosaukumi (Vēstures un filoloģijas fakultāte,  Filoloģijas fakultāte, Svešvalodu fakultāte, Moderno valodu fakultāte, Filoloģijas un mākslas zinātņu fakultāte).

Šodien studentu, Latvijas un ārvalstu mācībspēku un pētnieku skaita ziņā Humanitāro zinātņu fakultāte ir viena no lielākajām Latvijas Universitātē. Šeit studē nākamie valodu speciālisti, tulki un tulkotāji, literatūrzinātnieki, folkloristi, teātra zinātnieki un jau 10 gadus – arī antropologi.

Kopt latviešu valodu, literatūru un kultūru, izzināt un stiprināt dažādu tautu valodu un kultūru sakaru tradīcijas, krāt un vairot dzīvei un darbam noderīgas zināšanas cilvēkzinību jomā ir un paliek galvenā fakultātes misija LU saimē.

Patiess prieks redzēt, ka mūsu misiju tālāk cienīgi ir nesuši un nes pasaulē mūsu absolventi – ar saviem darbiem, lielajām un mazajām dzīves uzvarām.

Pat tad, ja savu profesionalitāti šobrīd apliecināt citās jomās, zinām, ka esat humanitāri prātā un sirdī! 

Salidojums būs pēdējā Lielā iespēja visiem satikties mūsu studiju vecajās mājās Daugavas labajā krastā, jo 2022. gada rudenī sāksies jauna ēra – pārcelsimies uz LU jaunuzbūvēto Rakstu māju otrpus Daugavai.

Tiekamies 2019. gada 24. augustā Visvalža ielā 4a!

Līdz š.g. 16. augustam absolventi tiek lūgti reģistrēties šeit https://goo.gl/forms/6zdpEhnWC0nH3n0v1 un iemaksāt dalība maksu uz norādīto kontu:

Saņēmējs: Latvijas Universitāte
Reģ. Nr.: LV 90000076669
IBAN LV51NDEA0000082414423
Luminor Bank AS
NDEALV2XXXX
Norāde: HZF salidojums 2019

Maksājuma mērķī obligāti jānorāda: HZF salidojums 2019, absolventa vārds, uzvārds (arī studiju laika uzvārds), absolvēšanas gads. (Piemēram: HZF salidojums 2019, Ieva Bērziņa (Bebre), 1998)

Dalības maksa: līdz 14. jūnijam – 10 eiro, līdz 16. augustam – 15 eiro, vēlāk un uz vietas pasākumā – 20 eiro.
Dalības maksa netiek atdota, ja dalībnieks uz salidojumu tomēr nevar ierasties.

Ierašanās pasākumā ar groziņu.

Tālruņi uzziņām: 67034908; 67034909, e-pasts: salidojums.visvalza4a@gmail.com

Plašāka informācija: https://www.facebook.com/LUHZF/ vai https://www.hzf.lu.lv/

Priecāsimies, ja līdz salidojumam dalīsieties ar savu studiju laika atmiņu stāstu un fotogrāfijām, atsūtot uz e-pastu: salidojums.visvalza4a@gmail.co

Dalīties