2019. gada 1. martā Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājā norisinājās LU Absolventu kluba biedru sapulce. Tās ietvaros klātesošie LU rektora vietnieces infrastruktūras jautājumos Edītes Megnes pavadībā piedalījās ekskursijā, apskatot jaunatklātās Zinātņu mājas telpas.

Absolventu kluba vadītājs Mārtiņš Brencis klātesošos iepazīstināja ar 2018. gada svarīgāko notikumu pārskatu. Aizvadītajā gadā kluba biedri veiksmīgi darbojās LU Studiju kvalitātes novērtēšanas komisijā, pavadīja kopīgu laiku sarunu vakaros un profesoru atklātajās lekcijās, piedalījās TEDxCERN kopskatīšanās pasākumā kopā ar Rgas Tehniskās Universitātes Absolventu asociāciju. Absolventu klubs jau otro gadu turpina Studentu mentoru projektu "Izgaismo nākotni" sadarbībā ar LU Karjeras centru, kā arī veicina sadarbību ar LU Studentu padomi, rīkojot Absolventu un studentu talku LU Botāniskajā dārzā. Jau otro reizi norisinājās LU Absolventu diena, pulcējot dāžādu paaudžu absolventus, pasākuma norises laikā tika atklāts Absolventu takas pirmais posms.

Tāpat LU Absolventu kluba biedri iepazinās ar plānoto 2019. gada darba plānu. Īpaši jāizceļ 2019. gada 17. maijā paredzētā Absolventu diena, kas norisināsies Jauno tehnoloģiju dienas ietvaros. Šī gada pasākuma vadmotīvs ir "13 krēsli", kas atspoguļo visas 13 LU fakultātes. Tiks uzsvērta zinātnes nozīmība Latvijas Universitātē no cita skata punkta - idejas Zinātnes tirgū, diskusijas boksa ringā, iespēja atklāt jaunās tehnoloģijas Latvijas Universitātē.

LU Absolventu biedru sapulces noslēgumā notika diskusija par absolventu kustību nozīmi augtskolu mērķu sasniegšanā. Diskusijā piedalījās LU Absolventu kluba vadītājs Mārtiņš Brencis, Rīgas Tehniskās Universitātes Absolventu asociācijas izpilddirektore Anita Straujuma un Rīgas Stradiņa Universitātes Absolventu asociācijas izpilddirektors Artūrs Kaļva

Sarunas ietvaros tika pārrunāti tādi temati, kā absolventu iesaiste augstskolas sabiedriskajā dzīvē, absolventu lojalitāte kopumā un absolventu loma augstskolas diploma vērtības nostiprināšanā. Klātesošie uzsvēra to, cik neatņemama augstskolas sastāvdaļa ir absolventi un to redzējums uz augstskolā notiekošo, kas ir būtiski studiju kvalitātes uzlabošanā. Absolventu zināšanas un pieredze ļauj pilnveidot augstskolu studiju piedāvājumu un palīdz paplašināt sadarbību ar darba devējiem.

Jāatzīst, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem ir spēja vienot ne tikai dažādo paaudžu absolventus ar atšķirīgām interesēm, bet arī absolventus, kuri šobrīd dzīvo ārvalstīs. Arī turpmāk absolventu organizācijas centīsies likt fokusu uz konkrētām lietām un jomu, lai pilnvērtīgāk darbotos absolventu uzrunāšanā un iesaistīšanā.

Dalīties