Latvijas Universitātē (LU) 7. un 8. martā viesojās delegācija no Rostokas Universitātes, Vācijas. Rostokas Universitāte ir senākais LU starptautiskās sadarbības partneris.

LU Studentu Servisu departamenta Mobilitātes nodaļa sadarbībā ar LU Ārlietu vadītāju Alīnu Gržibovsku uzņēma 8 cilvēku delegāciju, kuras sastāvā bija Ārlietu Departamenta vadītājs Michael Paulus ar kolēģiem: Silke Wollscheid, Daniel Reinicker, Maja von Wedelstedt, Christine Bräuning, Uta Buttkewitz, Andrea Marek un Marita Schrieber.

Pirmajā dienā notika iepazīšanās sesija, kuras laikā katras augstskolas pārstāvji prezentēja tās stratēģiju un mērķus, kā arī labās prakses piemērus internacionalizācijas veicināšanā augstākās izglītības telpā.

Pasākuma otrajā daļā tika organizētas diskusijas par kopīgiem izaicinājumiem un aktualitātēm izglītības jomā. LU pārstāvji un Rostokas Universitātes delegācija pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas, ieskaitot vasaras skolu organizēšanu, aktīvu un sekmīgu studentu, mācībspēku, pētnieku un personāla apmaiņu.

Vizītes laikā viesi tika iepazīstināti ar universitātes galveno ēku un LU Akadēmisko centru.

Dalīties