Š.g. 28. februārī plkst. 12:30 Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) 210. auditorijā notiks Latvijas Republikas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča vieslekcija „Latvijas ārpolitikas aktualitātes”, kuras laikā ministrs pasniegs Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas ikgadējo Inovāciju balvu starptautiskās politikas pētniecībā. Piedalīties aicināti visi interesenti.

Aizvadītajā gadā Eiropu un pasauli skāra vairāki būtiski satricinājumi, kas ietekmēja arī Latvijas ārpolitiku. Starptautiskajai videi kļūstot grūtāk prognozējamai, ievērojami ir palielinājusies veiksmīgas ārpolitikas un drošības politikas nozīme. Šī gada janvārī Saeimā notika ārpolitikas debates, kurās ārlietu ministrs atskatījās uz 2018. gadā paveikto un iepazīstināja ar šī gada prioritātēm. E. Rinkēviča vieslekcija Sociālo zinātņu fakultātē, zināmā mērā, būs parlamentāro debašu turpinājums ar LU SZF politikas zinātnes studentiem.

Lekcijas laikā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pasniegs Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un LU SZF Politikas zinātnes nodaļas iedibināto ikgadējo Inovācijas balvu starptautiskās politikas pētniecībā. “Man ir prieks, ka diskusija un domu apmaiņa par Latvijas ārpolitikas aktualitātēm ik gadu notiek manā Alma Mater – Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē. Latvijas nākotni, tostarp mūsu valsts ārpolitiku, veidos topošie absolventi. Šī Inovācijas balva starptautiskās politikas pētniecībā tam ir labs piemērs. Tādēļ tieši akadēmiskā vide ir un turpmāk arī būs tā vieta, lai konceptuāli diskutētu un meklētu risinājumus tiem Latvijas ārpolitikas izaicinājumiem, kas globalizācijas apstākļos mūs sagaida tuvākajā desmitgadē,” pauž ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

LU SZF Politikas zinātnes nodaļas vadītāja Iveta Reinholde uzsver: „Politikas zinātnes nodaļa augsti vērtē ministra sniegto atbalstu un demonstrēto interesi par studentu realizētajām pētnieciskajām aktivitātēm. Pateicoties tam, inovācijas balva kļuvusi par lielisku simbolisku apliecinājumu veiksmīgai sadarbībai starp darba devēju un studentiem. Studenti jau studiju laikā, veicot pētījumus par nozīmīgām starptautiskās politikas tēmām, gūst turpmākajam darbam svarīgas zināšanas un prasmes.”

Šogad balva tiks pasniegta LU SZF Politikas zinātnes nodaļas bakalaura studiju programmas “Politikas zinātne” absolventei Valērijai Dovidenko par izcili izstrādātu bakalaura darbu „Starptautisko pārrunu procesa nozīme konfliktu risināšanā: Minskas Vienošanās un Minska II”. Neraugoties uz daudz aprakstīto Ukrainas konfliktu, Valērija ir izvēlējusies pielietot inovatīvu analīzes metodoloģiju – sarunu procesa dažādu aspektu piemērošanu Minskas sarunu rezultātu izvērtēšanai. Valērija šobrīd turpina studijas Politikas zinātnes maģistra programmā.

Inovācijas balvas konkursā var pieteikties ikviens LU SZF Politikas zinātnes nodaļas students, kurš ir izstrādājis oriģinālu pētījumu par starptautiskās politikas jautājumiem.

Dalīties