No 12. līdz 16. augustam Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā Torņakalnā norisināsies starptautiskā zinātniskā konference “Metabolic Pathway Analysis 2019 systems (biology + medicine)”

Metabolisko ceļu analīze apzīmē divas lietas – vielmaiņas ceļu pētniecību un konferenču sēriju, kas veltīta šim tematam. Konference tiek organizēta reizi divos gados un pulcē vairāk kā 100 pētniekus no visas pasaules. Iepriekš tā ir notikusi Vācijā, Nīderlandē, Lielbritānijā, Portugālē un ASV. Šogad konference notiek Latvijā un to organizē LU Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūta Sistēmbioloģijas grupa.

Šī gada konferences galvenais fokuss būs uz vielmaiņas tīklu strukturālo analīzi, primārā un sekundārā metabolisma ceļiem, sintētisko bioloģiju, matemātisko algoritmu un programmatūras strukturālo analīzi ar uzsvaru uz pielietojumu sistēmmedicīnas jomā. Papildus tam pirmajā konferences dienā tiks piedāvāti mācību kursi, kuros tiks prezentēta jaunākā programatūra no starptautiski atzītiem un kvalificētiem speciālistiem.

Konferencē dalību jau apstiprinājuši  vieslektori:

Athel Cornish-Bowden (French National Centre for Scientific Research, France)

Uwe Sauer (ETH Zurich, Switzerland)

Anne Siegel (University of Rennes, Inria, CNRS, IRISA, France)

Dong-Yup Lee (Sungkyunkwan University, South Korea)

Marta Cascante (University of Barcelona, Spain)

 

Vairāk par konferences norisi var uzzināt mājaslapā: events.lu.lv/MPA2019

 

Konferenci organizē Latvijas Universitātes Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūts, finansiāls atbalsts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (projekts Nr.1.1.1.5/18/I/016).

 

Dalīties