Latvijas Universitātes Zinātnes departamenta direktors Justs Dimants iepazīstina klātesošos ar tirgus potenciālu un iniciatīvām tīro tehnoloģiju jomā Latvijā.

Latvijas Universitātes (LU) Zinātnes departamenta un LU studentu Biznesa inkubatora pārstāvji no 7. līdz 8. novembrim piedalās apmācību seminārā (Bootcamp) Interreg Baltijas jūras programmas projekta „Smartup Accelerator – inovāciju ekosistēma tīro tehnoloģiju pārtērētēju tirgus attīstībai Baltijas jūras reģionā” ietvaros.

Pasākums notiek Zviedrijā, Gēteborgā, Čalmera Universitātes uzņēmējdarbības skolā (Chalmers School of Entrepreneurship). Projekta partneri ir inovāciju aģentūras no Zviedrijas, Polijas, Somijas, Vācijas un Igaunijas, kā arī tīro tehnoloģiju uzņēmumi, kuri diskutē par jaunuzņēmumiem nepieciešamo atbalstu un starptautiskā tirgus izpēti Baltijas jūras reģiona valstīs. Mentori konsultēs septiņus partnervalstu jaunuzņēmumus, kas guvuši atbalstu šī gada projekta konkursā par produktu izstrādi un tehnoloģiju risinājumiem “viedo māju” (smart homes) tematikā. Jaunuzņēmumiem tiks piedāvāts kaučings biznesa plāna attīstībai, investoru piesaistei un starptautiskā tirgus analīze. Pasākumā piedalās arī Latvijas jaunuzņēmums SIA “ISTABAI”, kas piedāvā lietotni viedai apkures sistēmas kontrolei.

Dalīties