Projekts “InnovaSPA” vērsts uz sabiedrības novecošanās jautājumu risināšanu, piedāvājot inovatīvu pieeju rehabilitācijas un sabiedrības veselības jautājumu iekļaušanai sociālās programmās.

Šā gada 1. novembrī Latvijas Universitātē (LU) notika pirmā Eiropas Savienības (ES) Interreg Europe programmas projekta “Inovatīvi risinājumi veselībai termālo SPA reģionos (InnovaSPA) darba grupas sanāksme, ko rīkoja Eiropas un sabiedrības attīstības studiju akadēmiskais centrs.

Sanāksmē piedalījās 14 cilvēki no LU, Ekonomikas ministrijas, Veselības ministrijas, Jūrmalas pilsētas domes un Latvijas Veselības klastera, Baldones novada domes, Liepājas pilsētas un kūrorta rehabilitācijas centra “Jaunķemeri”, lai pārrunātu Latvijas labās prakses, diskutētu par Latvijas kurortoloģijas – rehabilitācijas un profilaktiskās ārstniecības, un veselības tūrisma stiprajām un vājajām pusēm, kā arī attīstības iespējām un draudiem. Sanāksmes laikā tika diskutēts arī par veselības veicināšanu un rehabilitācijas uzlabošanu, jaunu inovatīvu produktu un konceptu izstrādāšanu saistībā ar dabas resursu izmantošanu.

Sanāksmes laikā dalībnieki vienojās, ka labākās Latvijas prakses prezentēšanai projekta ietvaros ir Jūrmalas pilsēta kā starptautiski pazīstams veselības kūrorts, Latvijas Veselības tūrisma klasteris, kūrorta rehabilitācijas centrs “Jaunķemeri”, nacionālais rehabilitācijas centrs “Vaivari”, latviskās pirts rituāli un uz dabas resursu izmantošanu balstīta eko-kosmētika.

 

Informācija par projektu

Projekts “InnovaSPA” ir vērsts uz sabiedrības novecošanās jautājumu risināšanu, piedāvājot inovatīvu pieeju rehabilitācijas un sabiedrības veselības jautājumu iekļaušanai sociālās programmās, ņemot vērā to ievērojamo potenciālu uz sabiedrības veselības uzlabošanu. Veselīgs dzīvesveids un laicīga problēmu novēršana tiek aizvien vairāk popularizēta visā pasaulē un iekļauj itin visas mērķa grupas. Līdz ar to nepieciešams izvērtēt politikas instrumentu uzlabošanas iespējas, iesaistot saistīto nozaru pārstāvjus pieredzes apmaiņā starpreģionālā līmenī, kā arī izvērtēt iespējas labo prakšu pārņemšanai.

Projekta mērķis ir uzlabot esošos politikas instrumentus, izmatojot zināšanu pārnesi un palielinot inovācijas iespējas t.s. trīspusējās sadarbības (universitātes, valsts un pašvaldību institūcijas, un uzņēmumi) ietvaros, lai caur sociālo inovāciju veicinātu veselības uzlabošanas un veselīga dzīvesveida popularizēšanas iespējas. Projekta ietvaros tiks analizētas arī veselības tūrisma veicināšanas iespējas partneru valstīs un reģionos.

Papildus informāciju par projektu pieejama šeit, kā arī, sazinoties ar LU Eiropas sabiedrības attīstības studiju akadēmisko centra projekta vadītāju Zani Zeiboti e-pastā zane.zeibote@lu.lv vai telefoniski, zvanot 29417214.

Dalīties