Šī gada 6. novembrī Latvijas Universitātes (LU) darbinieki aicināti uz LU Boulinga vakaru, kas būs lieliska iespēja atpūsties pēc ikdienas darba rutīnas un pavadīt laiku neformālā gaisotnē kopā ar kolēģiem.

Pasākuma laikā dalībnieki ne tikai sacentīsies boulinga prasmēs, cīnoties par vērtīgo galveno balvu, kas pagaidām tiek turēta noslēpumā, bet arī varēs izbaudīt kolēģu sabiedrību, stiprināt savstarpējās attiecības ar dažādām LU struktūrvienībām un piedalīties izklaidējošās aktivitātēs un konkursos, kas palīdzēs stiprināt gan draudzību, gan profesionālo sadarbību. Aicināti visi LU un ar to saistīto organizāciju darbinieki – institūtu, fakultāšu, citu iestāžu un struktūrvienību pārstāvji, kā arī biedrības un fondi. Katra organizācija var pieteikt vairākas komandas, kurās jābūt no četriem līdz sešiem spēlētājiem. 

Kā raksta Kanādas galvenais boulinga informācijas resurss bowlcanada.ca - “boulings ir sporta veids, kas pieejams  visiem un kurā ikviens var izcelties”. Visā pasaulē apmēram 95 miljoni cilvēku izbauda boulinga spēli kā sportu, atpūtu vai socializācijas elementu. Pēc boulinga cienītāju domām, šī izklaide ir ideāla bērnu dzimšanas dienas ballītēm, korporatīvajiem pasākumiem, labdarbības pasākumiem, pirmajam randiņam, ģimenes kopā būšanai, draugu ballītei jebkurā vecumā.  

Saskaņā ar Starptautiskā Boulinga muzeja un Slavas zāles datiem, kāds britu antropologs pagājušā gadsimta 30. gados esot uzgājis pierādījumus par boulinga priekšmetiem seno ēģiptiešu kapenēs. Pierādījumi liecinot, ka boulings ir datēts ar 3200. gadu pirms mūsu ēras — aptuveni tajā pašā laikā, kad dažas no pirmajām rakstītā vārda formām tika atklātas uz ķīļraksta plāksnēm! Mūsdienu boulings ir tikai dažus tūkstošus gadu jaunāks: iekštelpu boulinga celiņi debitēja 1840. gadā Ņujorkā. Pirmās televīzijas spēles parādījās 1950. gadā. 

LU Darbinieku boulinga vakars notiks 6. novembrī no plkst. 19.00 līdz 22.00 Pepsi centrā, Uzvaras bulvārī 10.

Pasākuma dienā no plkst. 18.30 sāksies dalībnieku reģistrācija. Vakara sākumā no plkst. 19.00 līdz 21.00 notiks atlases kārtas, kurās visas komandas sacentīsies par vietu finālā. Atlases kārtā komandas tiks sadalītas divās grupās: viena grupa spēlēs no plkst. 19.00 līdz 20.00, bet otra – no 20.00 līdz 21.00. Kamēr viena grupa būs aizņemta ar boulinga spēlēm, otrai tiks piedāvātas dažādas aktivitātes un konkursi lietderīgai un jautrai laika pavadīšanai.  

Katrā atlases kārtā komandu mērķis būs izspēlēt vismaz vienu apli, kurā katrs spēlētājs 10 reizes stāsies uz boulinga celiņa, cenšoties uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu. Atlases rezultātus noteiks, ņemot vērā komandas četru labāko spēlētāju apļa rezultātu summu. Ja divām vai vairāk komandām būs vienāda rezultātu summa, izšķirošais būs arī piektā un sestā spēlētāja rezultāts.  

No visām komandām 21 komanda ar vislabākajiem rezultātiem kvalificēsies finālam, kas notiks no plkst. 21.00 līdz 22.00. Finālā katra komanda izspēlēs vienu apli, un to vērtēs pēc trīs labāko spēlētāju rezultātu summas (finālā komandā būs jābūt no 3 līdz 6 spēlētājiem). Ja rezultāti būs vienādi, izšķirošais būs komandas ceturtā labākā spēlētāja sniegums.  

Boulinga vakara noslēgumā ar veicināšanas balvām tiks apbalvotas visas komandas, bet trīs komandas ar labāko rezultātu saņems īpašas balvas, kā arī kopvērtējumā labākā komanda saņems arī ceļojošo kausu – lielu pagodinājumu un iedrošinājumu nākamajiem boulinga turnīriem. Radošākās un atraktīvākās komandas, kas īpaši piedomās pie komandas vizuālā tēla, tiks pie īpašām pārsteiguma balvām. 

Lai piedalītos pasākumā, komandām jāreģistrējas pasākumam, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu līdz 5. novembra plkst. 14.59.  

Ar pasākuma nolikumu var iepazīties šeit! 

Jautājumu gadījumā var rakstīt uz e-pastu sports@lu.lv vai zvanīt uz +371 26243522.

Tiekamies! 

Dalīties