Foto: Māris Greidāns

Latvijas Universitāte (LU) ir pirmā augstskola Latvijā, kas saviem studentiem piedāvā iekšējās sporta līgas volejbolā, 3x3 basketbolā un mini futbolā, kuras šogad sasniegušas rekordlielu atsaucību - aktīvai dalībai pieteikušies vairāk nekā 200 studenti.

Uzsākot jauno studiju gadu, LU Sporta centrs studentiem piedāvā jaunas iespējas pavadīt ārpusstudiju laiku sportiskā garā. Šogad ikvienam LU studentam tika dota iespēja izveidot savu komandu, lai kopīgi startētu dažādu sporta veidu līgās un lai vienu reizi nedēļā parādītu citiem savas prasmes izvēlētajā sporta veidā. Katrā no komandām varēja pieteikties arī divi citu augstskolu studenti, kas kopīgi vēlās cīnīties par čempiona titulu. Visās līgās komandām tiks dota iespēja izspēlēt pamatturnīra spēles ar katru pretinieka komandu, taču aprīlī un maijā labākās komandas tiksies izslēgšanas spēles mačos, lai cīnītos par godpilnajām vietām uz pjedestāla.  

Pirmo reizi LU Sporta centrs studentiem piedāvā volejbola līgu. Jaunizveidotajai līgai pieteikušās astoņas komandas, kas savā starpā par čempiona titulu cīnīsies divas reizes nedēļā – katru nedēļu pirmdienu un trešdienu vakaros, LU 1. Rīgas medicīnas koledžā. LU Sporta centra pārstāvji atzīst, ka volejbola līgai ir negaidīti liela atsaucība, jo iepriekš šādas līgas vai regulāri turnīri nav bijuši.  

Pasaulē pēdējos gados lielu atsaucību ir guvis 3x3 basketbols, arī LU studenti ir lieli šī sporta veida cienītāji, par ko liecina sešas pieteiktās komandas, kas kopā pulcēs vairāk kā 40 entuziastus. 3x3 basketbola sacensības tiks aizvadītas otrdienu vakaros Rimi Olimpiskajā centrā. 

Savukārt mini futbola līga pulcējusi rekordlielu komandu skaitu – desmit komandas. Līgas organizatori atzīst, ka par mini futbola līgu arī iepriekšējos gados ir bijusi liela interese no studentu puses, tai skaitā arī no ārvalstu studentiem, bet tik liela atsaucība kopš Covid-19 pandēmijas vēl nav bijusi. Futbola entuziasti tiksies katru ceturtdienas vakaru, Lidl arēnas laukumos, lai aizvadītu spēles četri pret četri formātā.  

Iekšējās līgas ir kļuvušas par platformu, kur Universitātes studenti var ne tikai pilnveidot savas fiziskās spējas, uzlabot veselību un darba spējas, bet arī veidot jaunas draudzības un stiprināt savstarpējās saiknes. Atgādinām, ka līgas norisināsies visa studija gada laikā, aprīlī un maijā norisināsies izslēgšanas spēles, kā arī katru mēnesi tiks apbalvots mēneša rezultatīvākais spēlētājs. 

LU lepojas ar saviem aktīvajiem studentiem un cer uz vēl lielāku iesaisti turpmākajos gados! 

Dalīties