Svinot Latvijas Universitātes 105. gadadienu, LU Muzejs aicina apmeklēt izstādi "Vienā gadā ar LU", kas izstādīta garderobes foajē Raiņa bulvārī 19, Rīgā.

LU Muzeja krājumā tiek glabāts plašs un daudzveidīgs priekšmetu klāsts. To senums mērāms gan pāris gados, gan gadu desmitos un simtos, kas visdažādākajos veidos nokļuvuši muzeja krājumā un vēstī par LU un zinātņu nozaru vēsturi. Domājot par 1919. gadu, muzeja darbinieki pārskatīja kolekciju krājumus un atklāja, ka šis gads LU Muzeja krājumā atspoguļojas vairāk, nekā tikai ar LU dibināšanas gadadienu tieši saistītos priekšmetos. LU 105. gadadienai veltītai izstādei izvēlētie priekšmeti ir tapuši 1919. gadā, un bijuši klātesoši arī turpmākajos universitātes darbības gados.

 

23. septembrī plkst. 12:00 Raiņa bulvārī 19 notiks izstādes “Vienā gadā ar LU” svinīgā atklāšana.

Izstāde ideja tapusi krājuma glabātājas Madaras Smelteres-Mollas vadībā, sadarbojoties LU Muzeja darbiniekiem, noformējumu veidojusi ukraiņu māksliniece Mariia Zeņkova. 

Plašāks LU Muzeja krājuma priekšmetu klāsts aplūkojams tā kolekcijās Raiņa bulvārī 19 un Kronvalda bulvārī 4, apmeklējumu iepriekš piesakot šeit.

Dalīties