Atzīmējot 33. gadu kopš izlaiduma 1990. gadā, bijušo ģeogrāfijas studentu un kursabiedru grupa nolēma satikties un atcerēties studiju gadu spilgtākos brīžus. Atmiņu veicināšanai izdomāja satikties Rīgā, kopīgi apskatīt, kas jauns Vecrīgā, kā arī apmeklēt LU Muzeja Ģeoloģijas kolekcijas, kurās varētu cerēt atrast ko atpazīstamu. Un tā pirmajā aprīlī Ģeoloģijas kolekciju durvis vēra ducis bijušo kursabiedru. No Muzeja puses apmeklētājus sagaidīja, kopīgi šo to atcerējās un arī parunājās par aizgājušiem laikiem krājuma glabātājs Māris Rudzītis.

Tolaik, kad vairums šo 1990. gada absolventu sāka studēt, Latvijas Valsts universitātes Ģeogrāfijas fakultāte bija pārcēlusies uz telpām Friča Gaiļa (agrāk un vēlāk – Alberta) ielā 10. Tur notiekot studijām, fakultātes bibliotēka joprojām atradās iepriekšējā mājvietā, Jūrmalas gatvē 74/76.  Dekāni tolaik bija doc. Guntis Eberhards un doc. Jāzeps Jankevics. Fakultātē tolaik Ģeoloģijas nodaļas nebija, bet ģeoloģiju pasniedza doc. Ojārs Āboltiņš. Viņa vadībā bija arī izveidots Ģeoloģijas muzejs ar iespaidīgu ekspozīciju, kas tolaik kalpoja kā Ģeogrāfijas fakultātes ģeoloģijas studiju palīglīdzeklis. Studenti vasarās cītīgi vāca un noteica iežus gan prakses bāzēs Latvijā, gan tālajās mācību praksēs Hibīnos un citur.

Bijušajiem studentiem bija prieks skatīt muzeja ekspozīciju un pārsteigums – gan par par visu to, kas no atmiņām ir pagaisis, gan par to, kas nav aizmirstams. Cerams, ka vēl redzēsimies!

Dalīties