Latvijas Universitātes (LU) Muzejs piedāvā ikvienam lielam un mazam apmeklētājam Muzeju naktī sestdien, 13. maijā, bez maksas iepazīt ekspozīcijas un piedalīties izglītojošās un radošās aktivitātēs no plkst. 19.00 līdz plkst. 23.00 LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19 un Kronvalda bulvārī 4, Rīgā.

Raiņa bulvārī 19 – LU vēsturiskās ēkas vestibilā iepazīsti Universitātes vēsturi, piedaloties aktivitātē “Ieskaties un radi LU simbolus”. Ikvienam bijušajam, esošajam vai nākotnes studentam būs iespēja radīt savu LU un tās pārstāvošo organizāciju logo.

Mērojot ceļu uz ēkas 4. stāvu, būs iespēja apmeklēt jaunatvērto astronomijas vēsturei veltīto ekspozīciju, kas piedāvā iepazīt senus astronomiskus instrumentus, zvaigžņu kartes un meteorītu kolekciju. Ekspozīcija izvietota vēsturiskajās LU Astronomijas observatorijas telpās, kur zvaigžņu pētnieki strādājuši 100 gadus. Visi interesenti varēs piedalīties projektā “Saules pulkstenis tavā kabatā”.

Kronvalda bulvārī 4 – aicināsim piedalīties aizraujošā foto orientēšanās spēlē “Kur paslēpušies dabas artefakti?”, kā arī iepazīties ar LU Muzeja dabas dārgumiem Botānikas un mikoloģijas, Ģeoloģijas un Zooloģijas kolekcijās.

Botānikas un mikoloģijas kolekcijās apmeklētājiem tiks piedāvātas “Spēles ar čiekuriem” – pazīstamas galda spēles neierastā veidolā –, kā arī krāsojamās lapas katra fantāzijai, radot krāsainu čiekuru attēlus. LU Muzeja Ģeoloģijas kolekciju ekspozīcijā apmeklētājiem būs iespēja pašiem atrast unikālus dabas veidojumus – akmens paraugus no dažādām Latvijas vietām.

"Muzeja nakts" laikā būs iespēja piedalīties projekta "Daba, māksla un es" izglītojošā zīmēšanas nodarbībā. Jūs gaida nakts dzīvnieku meklējumi, interesanti fakti par šiem dzīvniekiem un iespēja tumsā “atdzīvināt” dzīvnieka attēlu.

Pasākumu laikā notiks fotografēšana – attēli var tikt izmantoti sabiedrības informēšanai un publicitātei.

Sociālajos tīklos, daloties ar informāciju par LU Muzejā piedzīvoto, aicinām pievienot tēmturi: #muzejunaktslu.

 

Par Muzeju nakti

Francijas Kultūras ministrijas iniciētā starptautiskā akcija "Eiropas Muzeju nakts" notiek jau 19. reizi. Šogad kā #muzejunakts lokālā tēma Latvijā izvēlēta #radīšana, ietverot gan jaunradi, atjaunotni un atjaunošanu, dzīves uzlabošanu un dažādu lietu atjautīgu pārveidošanu, gan dažādu prasmju iepazīšanu un apgūšanu. Radīšanas un atjaunotnes tematika sasaucas ar 18. maija, Starptautiskās Muzeju dienas International Museum Day - ICOM, tēmu loku "Muzeji, ilgtspēja un labbūtība / Museums, Sustainability and Wellbeing". Tēma #radīšana tika izvēlēta ņemot vērā, ka 2023. gads ir pasludināts par Eiropas Prasmju gadu.

Share

Related Content

Muzeju naktī LU Muzejs aicina piedzīvot LU vēsturi un dabas dārgumu pasaku
08.05.2024

Muzeju naktī LU Muzejs aicina piedzīvot LU vēsturi un dabas dārgumu pasaku