21. un 22. septembrī Itālijā norisinājās „Itālijas klubu fināls“, kurā startēja 4 Latvijas Universitātes (LU) studenti-vieglatlēti. Savukārt pašmāju sacensībās Laura Pohevica un Patriks Strazds aizvadīja Latvijas Republikas (LR) čempionātu sprinta distancē akadēmiskajā airēšanā, bet Agate Caune veica 5 km distanci Latvijas čempionātā.

Itālijas klubu finālos „Sudraba“ līgā Artūrs Ozols disku aizmeta līdz 43,65 m atzīmei ierindojoties 7. vietā. Luīze Geistarde lodes grūšanā izcīnīja 6. vietu ar rezultātu 12,54 metri. Emmija Ivule „Bronza“ līgas 400m barjerskrējienā guva zelta medaļu, taču 100m barjerskrējienā viņa ieguva sesto vietu.

Arī 4x400m stafetē Emmijai izdevās iegūt 6. vietu. Sandis Dzenītis startējā gan tāllēkšanā (7,19m), gan trīssoļlēkšanā (15,00m), kur ieguva divas zelta medaļas. Dāvids Ļitovčenko 4x400m stafetē ieguva 6. vietu ar rezultātu 3:26,63, bet 4x100m stafetes sastāvā 4. vietu – 42,79 sekundes. 

21. septembrī Jelgavā norisinājās LR čempionāts sprinta distancē akadēmiskajā airēšanā, kurās piedalījās LU studenti Patriks Strazds un Laura Pohevica. Šajās sacensībās visi dalībnieki sākumā ar atsevišķu startu airēja 500m distanci, lai sarindotu visus dalībniekus pēc spēka, bet pēc tam ar izslēgšanas metodi, pa pāriem airējot 250 metru distanci, tika noskaidroti labākie Latvijas airētāji sprinta disciplīnā. Patriks 500m distancē ar laiku 1,35.95 uzrādīja pārliecinoši labāko rezultātu, izcīnot priekšsacīkstēs 1. vietu un iegūstot vieglākos pretiniekus pirmajās kārtās (astotdaļfinālā Patrikam bija jāsacenšas ar 16. vietas ieguvēju, bet ceturtdaļfinālā ar 8. vietas ieguvēju). Ja pirmajās 2 kārtās Patriks savu pretinieku uzvarēja, tad pusfinālā viņam nācās piekāpties, un finālā bija jācīnās jau tikai par 3. vietu. Tur Patriks savu pretinieku uzvarēja vairāk kā par sekundi un izcīnīja bronzas medaļu. Laura Pohevica 500 metru distancē izcīnīja 2. vietu, arī sev nokārtojot 250m distances izslēgšanas cīņas sākumu mazliet vieglāku. Laura spēja aizcīnīties līdz pusfinālam, kurā diemžēl par 0,06 sekundēm piekāpās savai pretiniecei, nokļūstot finālā, lai cīnītos par 3. vietu. Fināla sprints Laurai diemžēl neizdevās, piekāpjoties pretiniecei arī finālā, tādējādi iegūstot 4. vietu LR čempionātā sprinta distancē. 

Dienu vēlāk, 22. septembrī, Ogrē norisinājās “Izskrien Ogri’2024”, kura laikā tika noskaidroti arī Latvijas čempioni piecu kilometru distancē. LU pārstāvēja Agate Caune, kura piecu kilometru garo distanci veica ar jaunu Latvijas rekordu – 15:21. 

Sveicam visus un vēlam augustus rezultātus gaidāmajās sacensībās! 

Share