Foto: Oskars Upenieks

2. septembrī darbu uzsāka apvienotās Latvijas Universitātes bibliotēkas direktors – Uldis Zariņš, kurš tika izvēlēts atklātā konkursā. Jaunajam direktoram jāīsteno abu esošo LU bibliotēku – Latvijas Universitātes Bibliotēkas un Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas – konsolidācijas process, saglabājot bibliotēku krājumos esošās vērtības un nodrošinot nepārtrauktu bibliotēkas pakalpojumu pieejamību kā studentiem, tā mācībspēkiem, zinātniekiem un citiem interesentiem.

“Bibliotēka ir nozīmīgs resurss ikvienā izglītības un zinātniskajā institūcijā. LU bibliotēku vēsture iestiepjas gadu simtos senā vēsturē, un tās glabā unikālas kultūras bagātības. Taču mūsdienās bibliotēka ir arī milzīgs elektronisko resursu krājums, bez kura nevar iztikt ne studenti, ne mācībspēki, ne pētnieki,” uzsver U. Zariņš. “Abu bibliotēku apvienošana ļaus gan stiprināt darbu ar vēsturiskajām vērtībām, gan attīstīt bibliotēku pakalpojumus, it īpaši digitālajā vidē, stiprinot Latvijas Universitāti un veicinot Universitātes stratēģisko mērķu sasniegšanu.” Bibliotēku konsolidācija un reorganizācija saskaņā ar LU Padomes lēmumu jāpabeidz līdz šī gada 15. oktobrim, kad darbu uzsāks apvienotā bibliotēka. Gan līdz reorganizācijai, gan pēc tās visi abu bibliotēku pakalpojumi klientiem būs pieejami kā ierasts.  

U. Zariņš ir ieguvis maģistra grādu bibliotēkzinātnē un informācijā Latvijas Universitātē un līdz šim strādāja Kultūras ministrijā, ieņemot valsts sekretāra vietnieka kultūrpolitikas jautājumos amatu. Pirms tam U. Zariņš ilgstoši strādājis Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, vadot digitalizācijas un bibliotēku attīstības procesus. Viņam ir ievērojama pieredze starptautiskajā sadarbībā, tostarp vadot Eiropas Bibliotēkas (The European Library) projektu un pārstāvot Latviju kultūras mantojuma nozares organizāciju EBLIDA un Europeana valdēs un ES ekspertu darba grupās.  

U. Zariņš ir bijis arī pasniedzējs Rīgas Stradiņa universitātē un Latvijas Kultūras akadēmijā, zinātniskais asistents Latvijas Universitātē un ir autors vairākām publikācijām par kultūras mantojuma digitalizācijas jautājumiem. 

   

Share