Ir atvērta pieteikumu pieņemšana Latvijas Zinātnes padomes (LZP) izsludinātajā pēcdoktorantūras pētījumu pieteikumu atlasē ar saimniecisku darbību nesaistītiem pētniecības pieteikumiem. 

Projektu iesniegšanas termiņš ir 7. oktobris  plkst.  17.00.  

Pasākuma mērķis ir attīstīt jauno zinātnieku prasmes un palielināt zinātnisko kapacitāti, nodrošinot jauno zinātnieku karjeras uzsākšanas iespējas zinātniskajās institūcijās un pie komersantiem, kā arī pētniecības kompetenču pilnveidošanu, cilvēkresursu atjaunotni un kvalificētu speciālistu skaita pieaugumu.  

Pēcdoktorants – zinātnieks, kas doktora grādu ieguvis ne vairāk kā 10 gadus pirms pētniecības pieteikuma iesniegšanas termiņa (diplomi ir izsniegti ne agrāk par 2014. gada 6. oktobri un nav bijuši ar bērna piedzimšanu saistīti atvaļinājumi vai pārejoša darbnespēja). 

Maksimālais īstenošanas periods – 36 mēneši. 

Pētniecības pieteikuma maksimālais pieļaujamais kopējais attiecināmais finansējums ir 191 700 euro. 

Informācija par konkursu, konkursa nolikums, projekta iesnieguma veidlapas un cita dokumentācija atrodama LZP mājaslapā: https://www.lzp.gov.lv/lv/konkursi-1119    

Lai saņemtu piekļuvi Postdoc informācijas sistēmai, caur kuru pieteikums būs jāiesniedz, pēcdoktorantam jāinformē LU Zinātnes departamenta Zinātnes projektu nodaļu par dalību konkursā, elektroniski aizpildot pieteikuma formu

Atbalsts un konsultācijas LU administrācijā:  

LZP rīkos tiešsaistes semināru, par kuru informācija tiks publicēta LZP tīmekļa vietnē. LU tiešsaistes seminārs plānots 29. augusta pēcpusdienā, precīzāka informācija sekos. 

   

Share