Labas ziņas tiem, kuri vēl nav atraduši savu īsto studiju vietu! Latvijas Universitātē (LU) no 7. augusta turpinās uzņemšana vairākās īsā cikla un bakalaura līmeņa studiju programmās – pieejamas arī budžeta vietas gan pilna laika klātienes, gan nepilna laika klātienes studijām. Sapņo drosmīgi un izmanto savu otro iespēju!

Pieteikumu iesniegšana pamatstudiju programmās notiek fakultātēs un filiālēs klātienē to norādītajā laikā. Katra fakultāte un filiāle pati nosaka studiju pieteikumu pieņemšanas grafiku, tādēļ aicinām sekot līdzi pieteikumu iesniegšanas laikiem: uzņemšanas grafiks fakultātēs un filiālēs.  Tāpat pieteikumu iesniegt varēs arī elektroniski – aizpildot veidlapu un augšupielādējot norādītos dokumentus. Elektroniskā veidlapa būs pieejama no 7. augusta plkst. 9.00 līdz katras fakultātes un filiāles norādītajam termiņam.  

  • Pieteikuma veidlapa atrodama ŠEIT (sadaļā “Uzņemšanas turpināšana").  

LU fakultātēs vēl ir pieejamas arī budžeta vietas. Fakultātēs budžeta vietas pieejamas studiju programmās "Informācijas pārvaldība"; "Sociālais darbs"; "Socioloģija"; Optometrija"; "Fizika"; "Ģeoloģija"; "Ģeogrāfija"; "Vides zinātne"; "Latvistika"; Filoloģijas apakšprogrammās "Klasiskā filoloģija", "Krievu filoloģija", "Somugru studijas", "Vācu filoloģija"; "Teoloģija un reliģijpētniecība"; "Vēsture un arheoloģija". Budžeta vietas vēl pieejamas programmās "Māszinības"; "Ķīmija"; Skolotāju apakšprogrammās "Angļu valodas skolotājs"; Latviešu valodas un literatūras skolotājs"; "Datorikas skolotājs"; "Dabaszinātņu skolotājs"; "Dizaina un tehnoloģiju skolotājs"; "Matemātikas skolotājs" un "Sociālo zinību un vēstures skolotājs". 

Nepilna laika klātienes studijās brīvas budžeta vietas ir pieejamas LU Kuldīgas filiālē studiju programmā “Sākumizglītības skolotājs”. 

Par reģistrācijas maksu:  

Reflektantiem, kuri bija pieteikušies studijām vienotajā uzņemšanā pamatstudiju programmās (VUPP), reģistrācijas maksa atkārtoti nav jāmaksā uzrādot pieteikuma apliecinājumu no VUPP informatīvās sistēmas. Pieteikuma apliecinājumu vai citu apmaksas apliecinājumu nepieciešams augšupielādēt, ja piesakies studijām, aizpildot elektronisko veidlapu mājas lapā.  

Savukārt, ja iepriekš nepieteicies studijām caur VUPP, taču piesakies studijām šobrīd: 

  • aizpildot elektronisko veidlapu mājas lapā, tad reģistrācijas maksu (35 EUR) ir jāsamaksā iepriekš ar bankas pārskaitījumu un apmaksas apliecinājumu (maksājuma uzdevumu) būs nepieciešams augšupielādēt. 
  • piesakoties studijām fakultātē vai filiālē reģistrācijas maksu (35 EUR) iespējams samaksāt jau iepriekš ar bankas pārskaitījumu un uzrādīt reģistratoram apmaksas apliecinājumu (maksājuma uzdevumu). Reģistrācijas maksu var samaksāt arī kasē Raiņa bulvārī 19, Info centrā. 

Pirms pieteikšanās aicinām iepazīties ar uzņemšanas noteikumiem, uzņemšanas kārtību un uzņemšanas prasībām katrā studiju programmā. Uzņemšanas kārtība un prasības studiju programmās mēdz atsķirties, tādēļ aicinām rupīgi ar tām iepazīties pie attiecīgo studiju programmu aprakstiem. Plašāka informācija pieejama gribustudet.lv. 

Sapņo drosmīgi un izvēlies savu īsto studiju vietu! 

Share

Related Content

Latvijas Universitāte turpina uzņemt maģistrantūras studentus!
07.08.2024

Latvijas Universitāte turpina uzņemt maģistrantūras studentus!