Pēdējie soļi, lai uzsāktu studijas Latvijas Universitātē (LU) – reģistrējies studijām un noslēdz studiju līgumu no 29. līdz 30. jūlijam vai no 31. jūlija līdz 2. augustam, atkarībā vai studiju vietu ieguvi 1. vai 2. kārtā.

Konkurss vienotajā uzņemšanā norisinās divās kārtās un 2. kārtas rezultāti tiek paziņoti 30. jūlijā pēc plkst. 17.00. Rezultātus paziņo Latvijas valsts portālā, kā arī īsziņu un elektroniskās vēstules veidā.

Iegūstot studiju vietu LU 2. kārtā, līgums jānoslēdz attiecīgajā fakultātē vai filiālē no 31. jūlija līdz 2. augustam. Reflektants reģistrēties var, ierodoties personīgi vai pilnvarojot citu personu, kura uzrāda notariāli apstiprinātu pilnvaru. 

Nepieciešamie dokumenti, slēdzot studiju līgumu:  

  • personu apliecinoša dokumenta kopija, vienlaikus uzrādot oriģinālu; 
  • vidējo izglītību apliecinoša dokumenta un tā pielikuma (ja tāds pastāv) kopijas, vienlaikus uzrādot šo dokumentu oriģinālus; 
  • dokumentu kopijas, vienlaikus uzrādot šo dokumentu oriģinālus, kas dod reflektantam kādas papildu tiesības vai garantijas (mācību priekšmetu olimpiāžu diplomi utt.); 
  • centralizēto eksāmenu sertifikātu kopijas*, vienlaikus uzrādot oriģinālus, ja uzņemšana notikusi, saskaņā ar centralizēto eksāmenu rezultātiem; ja centralizēto eksāmenu sertifikāts ir izsniegts elektroniskā formā, tad jānodrošina iespēja šī dokumenta nosūtīšanai uz noteiktu e-pasta adresi. 

*Centralizēto eksāmenu sertifikāti 2024. gada 12. klases absolventiem pieejami no 11. jūlija vietnē eksameni.gov.lv, pieslēdzoties ar savu E-klase vai Mykoob paroli. Sertifikāts ir e-dokuments, kuru var lejupielādēt. 

Ja reflekantam ir elektroniskais paraksts (eParaksts mobile), reģistrēties un studiju līgumu var parakstīt elektroniski. Visi studiju vietas ieguvušie reflektanti no LU saņems e-pastu ar aicinājumu slēgt līgumu un, ja vēlēsies to darīt ar elektronisko parakstu, tad būs norādīta saite, uz kuras nospiežot, aicinām sekot tālākām norādēm.   

! Nenoslēdzot studiju līgumu noteiktajā laikā, pretendents zaudē tiesības reģistrēties studijām.  

Iekļūstot maksas grupā, studiju maksa par rudens semestri (puse no noteiktās maksas gadā) pilnā apmērā jāsamaksā vienas nedēļas laikā pēc līguma noslēgšanas. Iemaksātā studiju maksa tiek atmaksāta, ja students saņem studiju kredītu. 

Reģistrācijas un studiju līgumu slēgšanas grafiks īsā cikla un bakalaura līmeņa programmās: fakultātēs un filiālēs.

Uz jautājumiem par uzņemšanu studētgribētāji aicināt meklēt atbildes, sazinoties ar LU:    

  • pa tālruni: 67034777;
  • e-pastā: studijas@lu.lv;    
  • klātienē: Rīgā, Raiņa bulv. 19, 125. telpā;
  • WhatsApp: 28014966.

Sapņo drosmīgi un laipni aicināts LU saimē! 

Share

Related Content

LU studiju vietas ieguvuši 15 brīvprātīgie valsts aizsardzības dienesta karavīri
01.08.2024

LU studiju vietas ieguvuši 15 brīvprātīgie valsts aizsardzības dienesta karavīri