Lai klausītājus iepazīstinātu ar Latvijas zinātnieku pētījumiem, eksperimentiem un jaunatklājumiem, ik ceturtdienu plkst. 19.00 Radio “NABA” ēterā izskan raidījums “Zinātnes vārdā”. Šoreiz - 1. augustā - raidījuma fokusā Latvijas Universitātes (LU) doktorantūras studijas izglītības zinātnē.

Kā noris mācības doktora studiju programmā “Izglītības zinātnes”? Jāgatavojas kļūt par zinātnieku, kaut kas iepriekš zinātnē neatklāts jāizpēta, jāapgūst mācību kursi un jāraksta promocijas darbs. Par to, kas unikāls un īpašs izglītības zinātņu gadījumā, raidījuma “Zinātnes vārdā”  vasaras pārraidē “Doktorantūra tuvplānā” LU profesors Ivars Austers iztaujās Izglītības zinātņu un pedagoģijas fakultātes (IZPF) dekāna p.i. profesori Lindu Danielu un doktoranti, IZPF Pedagoģijas zinātniskā institūta zinātnisko asistenti Alisi Oļesiku.  

„Zinātnes vārdā” klausītājiem ļauj uzzināt, ar ko nodarbojas dažādu nozaru Latvijas zinātnieki, mēģinot runāt par pētnieku darbu, sasniegumiem un grūtībām visiem saprotamā un aizraujošā veidā. Raidījumā zinātnieki tiek iztaujāti par viņu akadēmisko un praktisko ikdienu – lekciju sagatavošanu un pasniegšanu, studentu darbu vadīšanu, sadarbību ar industriju, nozares organizācijām un valsts pārvaldes institūcijām. 

„Zinātnes vārdā” izskan Radio “NABA” ēterā katru ceturtdienu plkst. 19.00 - 20.00 ar atkārtojumu svētdienās plkst. 16.00 - 17.00. Raidījumu arhīvs pieejams LSM.lv portālā.

Pieteikumu iesniegšana doktoranturas studijām LU notiek no 2024. gada 19. līdz 30. augustam klātienē LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19, kā arī elektroniski.

Share