LU uzņemšanas kampaņas vizuālis ekrānā pie LU ēkas
LU uzņemšanas kampaņa lielaja ekrānā pie LU galvenās ēkas Rīgā, Raiņa bulvārī 19

Otrdien, 16. jūlijā, sākusies pieteikumu iesniegšana studijām augstskolās 2024./2025. mācību gadam. Portāla Latvija.lv apkopotā informācija liecina, ka pirmajā dienā studijām Latvijas Universitātē (LU) pieteikušies visvairāk studētgribētāji – saņemti 1323 pieteikumi*.  

Dienas gaitā pieteikušies studiju interesenti LU studiju programmas kā pirmo prioritāti norādījuši 361 reizes. Aktuālā informācija liecina, ka 2. vietu ieņem Rīgas Tehniskā universitāte (762 pieteikumu), savukārt TOP3 noslēdz Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte ar 336 saņemtiem pieteikumiem. Kopumā šodien līdz plkst. 17.00 saņemti 2821 reflektantu iesniegumi.  

Vienotajā uzņemšanā starp 10 vispopulārākajām studiju programmām, kuras atzīmētas ar 1. prioritāti, 16. jūlija vakarā visplašāk pārstāvētas ir tieši LU studiju programmas – TOP 3 veido “Pirmsskolas skolotājs”, “Tiesību zinātne”, un “Datorzinātnes”. TOP10 sarakstā ir arī studiju programmas “Ārstniecība”, “Komunikācijas zinātne”, “Sākumizglītības skolotājs” un “Psiholoģija”.  

Iesniegt un apstiprināt pieteikumus studijām var līdz 22. jūlijam elektroniski portālā Latvija.lv vai klātienē kādā no augstskolu uzņemšanas punktiem visā Latvijā Jebkurā no šiem uzņemšanas punktiem var iesniegt pieteikumu studijām jebkurā no 10 Latvijas augstskolām, kas pieņem pieteikumus vienotajā uzņemšanā. LU uzņemšanas punkti darbojas Rīgā (Raiņa bulvārī 19) – darba dienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00, savukārt sestdien – no plkst. 9.00 līdz plkst. 13.00, kā arī LU filiālēs (Alūksnē, Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Madonā un Tukumā) – no plkst. 10.00 līdz 16.00, sestdien – no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00, LU Tukuma filiālē – līdz 13.00.  

Pirms pieteikšanās topošie studenti aicināti iepazīties ar vispārējo uzņemšanas kārtību un sagatavoties iestājpārbaudījumiem, ja tādi ir paredzēti. Dodoties uz augstskolu uzņemšanas punktiem klātienē, būs nepieciešams uzrādīt vidējās izglītības dokumentus, nepieciešamo centralizēto eksāmenu sertifikātus un personu apliecinošu dokumentu (pasi vai personas apliecību). Apliecinoši dokumenti būs nepieciešami arī tad, ja reflektants pretendē uz kādām priekšrocībām, piemēram, ir saņēmis godalgas kādās mācību priekšmetu olimpiādēs. Tiem studētgribētājiem, kuriem kādos no nepieciešamajiem dokumentiem ir cits personas vārds vai uzvārds nekā pasē, būs jāuzrāda apliecinājums par vārda vai uzvārda maiņu, piemēram, laulības apliecība. Īpašas prasības attiecas arī uz tiem, kas zinības ieguvuši ārvalstīs.   

LU jaunos studentus uzņem vairāk nekā 50 īsā cikla un bakalaura studiju programmās sešās fakultātēs, kuras izveidotas, apvienojot līdzšinējās 13 – studijas notiks Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē, Juridiskajā fakultātē, Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātē, Humanitāro zinātņu fakultātē, Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātē un Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātē.   

Aktuālo informāciju par studiju programmām iespējams uzzināt vietnē gribustudet.lv.  

Uz jautājumiem par uzņemšanu studētgribētāji aicināt meklēt atbildes, sazinoties ar LU:    

  • Tālrunis: 67034444    

  • Klātienē: Rīgā, Raiņa bulv. 19, 125. telpā    

  • WhatsApp: 28014966   

Sapņo drosmīgi! – aicina Latvijas Universitāte.   

*Dati apkopoti 2024. gada 16. jūlijā plkst. 17.00 

 

Share

Related Content

Šā gada pirmā LU reflektante vēlas studēt farmāciju, izgatavot un izgudrot zāles
16.07.2024

Šā gada pirmā LU reflektante vēlas studēt farmāciju, izgatavot un izgudrot zāles

LU topošajiem studentiem piedāvā plašu budžeta vietu skaitu
15.07.2024

LU topošajiem studentiem piedāvā plašu budžeta vietu skaitu