Apmācību kursa dalībnieki. Foto: Varšavas Ekonomikas un cilvēkzinātnes universitāte.

No 10. līdz 14. jūnijam Varšavā norisinājās Erasmus+ apmācības sava zīmola radīšanai un mārketinga realizēšanai akadēmiskajā vidē, kurās piedalījās arī Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Teoloģijas un reliģijpētniecības nodaļas vadošā pētniece, komunikācijas speciāliste Ilze Stikāne. Apmācības organizēja Varšavas Ekonomikas un cilvēkzinātnes universitāte (University of Economics and Human Sciences in Warsaw).

Mācību nedēļas laikā notika vairākas darbnīcas, lekcijas un semināri par personīgā zīmola veidošanu un mārketingu, kurus vadīja speciālisti, kuri pārstāv nozīmīgus uzņēmumus Polijā, kā arī ir atpazīstami globālā līmenī. “Mobilitātes ietvaros unikāla bija arī iespēja apmeklēt vienu no redzamākajām digitālā mārketinga aģentūrām Polijā - “Tigers”, kur tikām iepazīstināti ar uzņēmuma struktūru, galvenajiem darbības virzieniem, kā arī veiksmīgākajām kampaņām,” komentē Ilze Stikāne.

Apmācībās piedalījās pārstāvji no tādām valstīm kā Grieķija, Portugāle, Rumānija, Turcija, Bulgārija, Lietuva, Latvija, Igaunija, Francija un Slovākija. Dalībnieki dalījās savstarpējā pieredzē un potenciālajos problēmsituāciju risinājumos, kas veidoja auglīgu vidi turpmākai sadarbībai. Apmācības bija veidotas, lai tās dalībnieki:

  • iegūtu prasmes darboties ar jaunākajiem mārketinga rīkiem, kas nepieciešami, lai izveidotu savu zīmolu; 
  • apgūtu sava akadēmiskā zīmola veidošanas instrumentus, attīstot unikālu pieeju; 
  • iemācītos komunicēt ar dažādām akādemiskajā vidē nozīmīgām mērķauditorijām; 
  • paaugstinātu universitātes prestižu un veidotu pozitīvu tēlu. 

 “Mācībās aplūkotie aspekti ir nozīmīgi manā kā komunikācijas speciālista ikdienas darbā. Mācību laikā pievērsāmies arī studentu un jaunu darbinieku integrācijas periodam, uzsākot studiju vai darbu akadēmiskā vidē, kas tiešā veidā saistās ar manu kā studenta kuratora amatu. Tāpat arī darbnīcas ietvaros mācījāmies izveidot un uzlabot mūsu LinkedIn profilus, kas savukārt palīdzēs man attīstīt manu kā pētnieka redzamību plašākā akadēmiskajā nozarē, ” gandarīta I.Stikāne.

Uz jautājumu, kādēļ izmantot mobilitātes piedāvātās iespējas, I. Stikāne saka: “Aicinu ikvienu izmantot Erasmus+ mobilitātes iespējas, lai iegūtu jaunus kontaktus, kā arī attīstītu savas prasmes. Un galvenais nepakautrēties pajautāt, iespējams, vietu vēl ir un arī finansējums ir pieejams!”

Mācības norisinājās Varšavā, kas savukārt ir nozīmīga vieta reliģiju vēstures kontekstā, ņemot vērā ne vien kristietības, it īpaši katolicisma, bet arī jūdaisma izplatību šajā reģionā. I. Stikāne savā brīvajā laikā apmeklēja Polin muzeju, kas veltīts jūdu vēsturei Polijā, kā arī aplūkoja Varšavas jūdu kapsētu, kura ir viena no lielākajām un iespaidīgākajām Eiropā.

Share