Otrdien, 16. jūlijā, sākas pieteikumu iesniegšana īsā cikla un bakalaura līmeņa studijām Latvijas Universitātē (LU). Topošo studentu pieteikumi tiek gaidīti gan elektroniski – portālā Latvija.lv, gan klātienē visā Latvijā augstskolu uzņemšanas punktos.

LU jaunos studentus uzņems sešās fakultātēs, kuras izveidotas, apvienojot līdzšinējās 13 - studijas notiks Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē, Juridiskajā fakultātē, Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātē, Humanitāro zinātņu fakultātē, Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātē un Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātē. Uzņemšana notiks arī LU reģionālajās filiālēs. Šogad LU studētgribētājiem piedāvā vairāk nekā 50 īsā cikla un bakalaura līmeņa studiju programmas.

“Latvijas Universitāte ir īstā vieta, kur iegūt unikālu studiju pieredzi un aizrauties ar zinātni, veidot draudzību un kontaktus uz mūžu. Mūsu prioritāte ir studentu panākumi, tāpēc šī gada LU uzņemšanas moto skan – sapņo drosmīgi! Mēs vēlamies, lai studenti, kas absolvē LU, sasniedz savu iespēju maksimumu un kļūst par veiksmīgiem cilvēkiem. Tāpēc aicinu skolu absolventus iepazīties ar plašo LU studiju programmu piedāvājumu un izvēlēties sev atbilstošāko,” tā LU rektors profesors Gundars Bērziņš

Izvēloties prioritātes, LU aicina pievērst uzmanību budžeta vietu skaitam, kas studiju programmās ir vairākkārt palielinājies. Paplašinātais budžeta vietu skaits attiecīgajās studiju programmās ievērojami palielina iespējas topošajiem studentiem iegūt augstāko izglītību bez maksas. Šis solis palīdz veicināt izglītības pieejamību tādās jomās, kurās kritiski svarīgi ir iegūt daudz jaunu speciālistu valsts mērogā.

Piemēram, Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātē (IZPF) studiju programmās “Skolotājs” un “Sākumizglītības skolotājs” par budžeta līdzekļiem varēs studēt ne vien pilna laika, bet arī nepilna laika jeb neklātienes studijās. Studiju programma “Sākumizglītības skolotājs” tiek piedāvāta arī LU filiālēs reģionos, kur līdz šim bija pieejamas tikai maksas studijas. Studijām filiālēs konkrētajā programmā paredzētas 130 budžeta vietas, Rīgā – 60. Studiju programmā “Skolotājs” plānotas 315 budžeta vietas. Liela pieteikumu skaita gadījumā budžeta vietu skaits abās programmās var tikt palielināts.

Studiju programmā “Māszinības” jau otro gadu ir iespēja studēt par valsts budžeta līdzekļiem teju visiem interesentiem, jo kopumā šajā programmā tiek piedāvātas 450 budžeta vietas. Budžeta vietu skaitu māszinību studijām pērn tika palielināts, lai veicinātu straujāku jauno medicīnas speciālistu ienākšanu darba tirgū.

Savukārt bakalaura studiju programmā “Pirmstiesas izmeklēšana” pieejamas 120 budžeta vietas. Pērn konsorcija “Iekšējās drošības akadēmija” (tajā kopīgas studiju programmas īsteno LU, Rīgas Stradiņa universitāte un Valsts policijas koledža) izveidotā studiju programma bija ļoti populāra reflektantu vidū.

Pieteikšanās gan elektroniski, gan klātienē noritēs līdz 22. jūlija plkst. 16.00. Ja nepieciešams doties klātienē, aicinām iepazīties ar uzņemšanas punktu darba laiku! Uzņemšanas punktos var iesniegt pieteikumu studijām visā Latvijā, proti – Kuldīgā vari iesniegt pieteikumu studijām Rīgā un otrādi.

Pirms pieteikšanās aicinām iepazīties ar vispārējiem uzņemšanas noteikumiem, uzņemšanas kārtību un sagatavoties iestājpārbaudījumiem, ja tādi ir paredzēti. Aktuālo informāciju par studiju programmām iespējams uzzināt vietnē gribustudet.lv.

Sapņo drosmīgi un tiekamies Latvijas Universitātē!

Share