Jau astoto gadu pēc kārtas karjeras portāla Prakse.lv veidotā darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPā par darba devēju ieteiktāko studiju programmu Latvijā ir atzīta Latvijas Universitātes (LU) bakalaura studiju programma “Datorzinātnes”. Šogad TOPa veidošanā piedalījās vairāk nekā 2700 darba devēji.

Jau 13 gadus karjeras portāls Prakse.lv veido darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPu, kas sniedz skolu absolventiem ieskatu, kur jaunietim apgūt izvēlēto profesiju. TOPa mērķis ir veicināt pārdomātu pamatskolu, vidusskolu un profesionālo mācību iestāžu absolventu tālākās izglītības un karjeras izvēli šovasar, ņemot vērā darba devēju viedokli. 

Darba devēju ieteiktāko skolu un studiju TOPs tiek veidots, lai nodrošinātu jauniešiem nepastarpinātu informāciju par darba tirgu, palīdzot pamatskolu, vidusskolu un profesionālo izglītības iestāžu absolventiem izdarīt pareizo tālākās izglītības izvēli, kas rezultētos veiksmīgā karjerā. 

TOPā visnovērtētākā studiju programma ir LU datorzinātņu programma. Pirmajā desmitniekā ir arī Rīgas Tehniskās universitātes datorsistēmu un būvniecības studiju programmas, Rīgas Ekonomikas augstskolas studiju programma – ekonomika un bizness, Banku augstskolas studiju programmas finansēs un uzņēmējdarbības vadīšanā, Juridiskās koledžas programmas “Tiesību zinātnes”, “Nekustamā īpašuma pārvaldīšana un apsaimniekošana” un “Grāmatvedība un finanses”, kā arī BA “Turība” studiju programma “Uzņēmējdarbības vadība”.  

Kopumā TOPā iekļautas 564 augstskolu, koledžu un tehnikumu studiju programmas. Starp pirmajām 50 visaugstāk novērtētajām ir arī LU studiju programmas “Komunikācijas zinātne”, “Vadības zinības”, “Tiesību zinātne”, “Grāmatvedība, analīze un audits”, “Ekonomika”, “Ķīmija”, “Datorzinātnes” – maģistra līmeņa studijas un “Finanšu menedžments”. 

Detalizētus darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu un profesiju TOPa rezultātus iespējams aplūkot karjeras portālā Prakse.lv

Jauno studentu uzņemšana LU sāksies 16. jūlijā. Pieteikties īsā cikla un bakalaura līmeņa studijām varēs gan elektroniski, izmantojot vienoto sistēmu portālā Latvija.lv, gan arī ierodoties uz vietas jebkurā no uzņemšanas punktiem visā Latvijā. Vairāk informācijas par uzņemšanas kārtību LU tīmekļa vietnē

 

Share

Related Content