Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Solidarizējoties ar Ukrainas tautu, Latvijas Universitāte (LU) arī 2024./2025. gada rudens semestrī turpinās sniegt finansiālu atbalstu LU studējošajiem un strādājošajiem Ukrainas pilsoņiem, kuri izceļojuši no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā.

LU piešķir Ukrainas studentiem atvieglojumus 100 % apmērā no 2024./2025. akadēmiskā gada rudens semestra studiju maksas, kā arī 100 % apmērā atvieglojumus īres maksai LU dienesta viesnīcās. Ukrainas zinātniekus Universitāte aicina kara dēļ pārtraukto pētniecisko darbu turpināt Latvijā. Šim nolūkam piešķirts atbalsta finansējums līdz 2024. gada 31. decembrim.

“Latvijas Universitāte nesatricināmi stāv un stāvēs kopā ar Ukrainas tautu. Pie mums pašlaik studē gandrīz 230 ukraiņu studentu un strādā 30 ukraiņu darbinieku. Es esmu pateicīgs visai LU saimei par līdzšinējo iesaisti un sniegto cilvēcisko atbalstu ukraiņu kolēģiem un studentiem.  Būsim vienoti, spēcīgi un neuzvarami arī turpmāk! Slava Ukrainai! Varoņiem slava!” saka LU rektors profesors Gundars Bērziņš.

Finansiālo atbalstu piešķir no LU centralizētajiem līdzekļiem kā līdzfinansējumu LU iestādes budžetam, veicot norēķinu par faktiskajām izmaksām vienu reizi ceturksnī. Atbalstu piešķir Ukrainas pētnieciskā personāla nodarbināšanai LU iestādēs. Tāpat Universitāte turpina regulāri organizēt dažādus atbalsta seminārus, kultūras pasākumu un aktivitātes, un sadarbojas ar Ukrainu atbalstošajām nevalstiskajām organizācijām.

Share