Publicitātes attēls.

12. jūnijā ar Demo dienu noslēdzās pirmsinkubācijas programma “Green Hexagon”, kurā Latvijas komanda “MossHub” ieguva galveno balvu 5000 eiro apmērā. Starptautiskā žūrija novērtēja “MossHub” inovatīvo ideju par brīvstāvošien stendiem pilsētvidē āra gaisa kvalitātes uzlabošanai, kuru pamatā ir ekotehnoloģija, izmantojot sūnas kā gaisa filtru. Demo dienā par galveno balvu sacentās 15 izcili jaunuzņēmumi no projekta partneraugstskolām: Latvijas Universitātes, Tartu universitātes, Čehijas Dzīvības zinātņu universitātes Prāgā un Vīnes Noištates Lietišķo zinātņu universitātes.

Pēc balvas saņemšanas “MossHub” komanda dalījās savās sajūtās un emocijās par “Green Hexagon” programmu: "Green Hexagon programma, ir bijusi patiesi intensīva un vērtīga. Dažu mēnešu laikā esam ieguvuši plašas zināšanas par produkta un biznesa modeļa virzīšanu tirgū. Pašlaik esam finiša taisnē, gatavojot pilotprojektu. Programmas “Green Hexagon” 5000 EUR balva ir kā atspēriena punkts pilotprojekta īstenošanai. Vērtīgākie programmas ieguvumi mums bija semināri par ES Zaļo kursu un tikšanās ar biznesa eņģeļiem. Ar katru soli mēs pārliecinājāmies, ka strādājam pie kaut kā reāla un ietekmīga. Paldies par šo pieredzi, un mēs ceram, ka mūsu pieredze iedvesmos arī citus!"

Komandas izveidotāji Juta un Edgars Kārkliņi, kas ir Rīgas Tehniskās Universitātes Liepājas Tehnoloģiju maģistranti, kopā ar saviem komandas biedriem no Latvijas Universitātes, biologiem Līgu Strazdiņu un Rolandu Ratfelderu, pie “MossHub” strādā kopš 2023. gada novembra. Šobrīd viņi tuvojas produkta pilotēšanas stadijai, izstrādājot inovatīvas sūnu flīzes, kas tiek audzētas kontrolētā siltumnīcas vidē un nodrošina optimālus apstākļus sūnu attīstībai un ilgtspējai, izceļot revolucionāru pieeju ekoinovācijām. Edgars un Juta pašlaik ir Francijā, lai veiktu “MossHub” tehnoloģijas zinātnisko validāciju.

Otro un trešo vietu ieguva komandas “EasyFlat” no Austrijas (lietotne, kas intuitīvi vienkāršo pieredzi koplietošanas dzīvokļos) un “Green Glazz” no Čehijas (piedāvā terāriju - nelielas ekosistēmas, kas dabu ienes mājās). Abas komandas saņems konsultāciju uzņēmumu mārketinga un komunikācijas pilnveidē.

Demo dienas žūrijā bija Imants Krēziņš, “Otisar” valdes priekšsēdētājs, mentors un pasniedzējs, Mario Kwas, Vīnes Zinātņu universitātes uzņēmējdarbības un lietišķās vadības maģistra programmas vadītājs, Petrs Kopečeks, “CzechInvest Startup Acceleration” direktors un Tarmo Virki, pieredzējis mediju profesionālis un uzņēmējs.

“Green HExagon” ir četrus mēnešus ilga tiešsaistes programma angļu valodā, kas sniedz atbalstu tādu ideju attīstīšanai, kuras risina dažādas ilgtspējas problēmas - no klimata un vides līdz izglītības un nevienlīdzības jautājumiem.

Viens no ievērojamākajiem programmas pasākumiem bija “Green Hexagon Bootcamp”, kas šogad norisinājās Rīgā, un tajā piedalījās 58 dalībnieki. Programmas laikā dalībniekiem bija iespēja apmeklēt seminārus par mārketingu, kā arī lekcijas par uzņēmējdarbības veidošanu un investoru piesaisti.

Apsveicam visus jaunos uzņēmējus, kas piedalījās programmā un darbojās pie savas biznesa ideju attīstības!

Par projektu

Projekta aktivitātes tiek organizētas ar Eiropas Savienības Erasmus+ projekta "Uzņēmējdarbības mācību partnerības, lai veicinātu inovāciju un zaļo jaunuzņēmumu attīstību augstākajā izglītībā" atbalstu, projekta Nr. 2022-1-LV01-KA220-HED-000090176, LU reģistrācijas Nr. ZD2022/21385.

Programmu organizē četri partneri: Latvijas Universitāte (Biznesa inkubators), Tartu universitāte, Čehijas Dzīvības zinātņu universitāte Prāgā (biznesa inkubators "Point One"), Vīnes Noištates Lietišķo zinātņu universitāte (Startup centrs).

Šis projekts ir Eiropas Savienības finansēts. Paustie viedokļi un uzskati atspoguļo autora(-u) personīgos uzskatus un ne vienmēr sakrīt ar Eiropas Savienības vai Eiropas Izglītības un Kultūras izpildaģentūras (EACEA) viedokli. Ne Eiropas Savienība, ne EACEA nenes atbildību par paustajiem uzskatiem.

Share