Latvijas Universitātes (LU) fonds ir saņēmis neparastu ziedojumu – “Indexo” akcijas 200 000 eiro apmērā. Ziedojumu veica “Indexo” līdzdibinātājs, valdes priekšsēdētājs un LU absolvents Valdis Siksnis. Ziedojuma mērķis ir atbalstīt LU stratēģiskos un attīstības projektus, tostarp “Latvietis – Nobela prēmijas laureāts 2050”, “LU Akadēmiskais centrs: Veselības māja” un “Prezidenta lasījumi Latvijas Universitātē”.

“Savas Alma mater atbalstīšanu uzskatu par goda lietu, it īpaši tagad, kad Latvijas Universitātei ir daudz vērienīgu akadēmisku projektu, kuri nākotnē Universitāti aizvedīs tur, kur tai jābūt, – starp reģiona vadošajām augstskolām,” savu motivāciju atbalstīt Latvijas Universitāti komentē “Indexo” līdzdibinātājs Valdis Siksnis, kurš Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultāti absolvēja 1994. gadā.

Ar LU fondu noslēgtā vienošanās par ziedojumu paredz, ka “Indexo” akcijas netiks pārdotas līdz 2029. gada maijam, prognozējot, ka akciju vērtība piecu gadu laikā būtiski pieaugs, sasniedzot vismaz miljonu eiro un kļūstot par vienu no lielākajiem mecenātu ieguldījumiem LU mūsdienu vēsturē.

Tādējādi nākotnes finansējums no akciju pārdošanas būs nozīmīgs atspēriena punkts LU fonda ambiciozo projektu realizācijai.

Paldies par lielo atbalstu!


Par LU fondu:

Latvijas Universitātes fonds (Fonds) dibināts 2004. gadā ar mērķi veicināt sadarbību ar Latvijas Universitātes esošajiem un potenciālajiem mecenātiem un sadarbības partneriem. Fonds ir izveidots, lai piesaistītu finansējumu un sniegtu atbalstu LU izcilākajiem studentiem, pētniekiem un viņu vadītajiem projektiem un pētījumiem, veicinātu modernas mācību vides izveidi, kā arī nodrošinātu Latvijas Universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. Investējot Latvijas nākotnē, LU fonds strādā, lai stiprinātu Universitātes saikni ar sabiedrību un veicinātu ilgtspējīgu un konkurētspējīgu akadēmiskās vides attīstību Latvijā.

Share

Related Content

JŪNIJA MĒNEŠA MECENĀTS: Kārlis Šteinmanis
02.07.2024

JŪNIJA MĒNEŠA MECENĀTS: Kārlis Šteinmanis

Latvijas Universitātes fonds šogad piesaistījis jau teju miljons eiro
06.06.2024

Latvijas Universitātes fonds šogad piesaistījis jau teju miljons eiro

MĒNEŠA MECENĀTI: Aigars Nords un Igors Skoks
30.04.2024

MĒNEŠA MECENĀTI: Aigars Nords un Igors Skoks

MARTA MĒNEŠA MECENĀTS: Sandis Maskaļonoks
03.04.2024

MARTA MĒNEŠA MECENĀTS: Sandis Maskaļonoks

MĒNEŠA MECENĀTS: We are dots
28.02.2024

MĒNEŠA MECENĀTS: We are dots