Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte.

Latviešu ārstu un zobārstu apvienība (LĀZA) jau 19 reizi piešķīrusi Profesora Ilmāra Lazovska medicīnas fonda stipendijas Latvijas labākajiem medicīnas studentiem, lai atbalstītu viņus ceļā uz ārsta amatu. Kopējais stipendiju apjoms šogad ir 7000 ASV dolāru.

Profesora Ilmāra Lazovska medicīnas fonda stipendiju 1000 dolāru apjomā šogad saņems seši Latvijas medicīnas augstskolu vecāko kursu studējošie: Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātes (MF) ārstniecības programmas studenti Kirills Kopiks, Afrodīte Jankovska, Anna Lauva, Kristians Patrijuks, kā arī divi Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studenti.

Veicināšanas stipendijas 500 dolāru apjomā iegūs LU MF studente Katrīna Terehova, kā arī viens RSU students.

Profesora Ilmāra Lazovska medicīnas fonda stipendijas piešķirtas ar Ojāra Veides fonda finansiālu atbalstu. Stipendijas studentiem pasniegs 21. jūnijā Latvijas Ārstu biedrības namā, kad svinīgi atzīmēs arī Pirmā Vispasaules latviešu ārstu kongresa 35 gadu jubileju.  

Par Profesora Ilmāra Lazovska medicīnas fondu

Profesora Ilmāra Lazovska Medicīnas fonds izveidots 2005. gadā, godinot ārsta Ilmāra Lazovska piemiņu. Fonda mērķis ir atbalstīt medicīnas studentu centienus apgūt ārsta arodu un vēlmi strādāt šajā profesijā Latvijā. Stipendijas piešķir Latvijā studējošiem vecāko kursu medicīnas studentiem, kam ir ne tikai labas sekmes mācībās un plašs interešu loks, bet kuri arī savu turpmāko dzīvi ir nolēmuši saistīt ar ārsta darbu Latvijā, stiprinot un uzlabojot veselības aprūpi valstī.

Par LĀZA

LĀZA vienā organizācijā apvieno ārvalstīs un Latvijā dzīvojošos ārstus un zobārstus, kā arī citus veselības nozares profesionāļus un zinātniekus kopējam mērķim – visiem spēkiem veicināt veselības aprūpē un zinātnē iesaistīto studentu, rezidentu, ārstu un zobārstu izglītību un sadarbību.

Share