Sestdien, 18. maijā, vides izglītības konceptvietā “Šūna” notiks saruna ar Latvijas Universitātes (LU) Ekopadomes pārstāvi Guntu Kalvāni ar nosaukumu “Kas kopīgs šokolādei ar klimatu?”. Diskusiju rīko LU Ekopadome sadarbībā ar konceptvietu "Šūna".

Sarunas laikā Dr. geogr. Gunta Kalvāne dalīsies ar pētījumiem par klimata pārmaiņu sekām Latvijā un pasaulēskaidrojot, kā klimata pārmaiņas ietekmē uzturu un uzturs klimatu, kā klimata pārmaiņu rezultātā mainās mūsu, Latvijas ainava, un kā to varam novērst un kā neieslīgt klimata skumjās un turpināt darīt.

Dr. geogr. Gunta Kalvāne ir Latvijas Universitātes pētniece un LU Ekopadomes pārstāve, kurai šogad piešķirts Pasaules Dabas fonda Klimata vēstnieces tituls.

Diskusija norisināsies sestdien, 18. maijā, no plkst. 17.00 līdz plkst. 18.30 vides izglītības konceptvietā “Šūna”, kas atrodas Kr. Valdemāra ielas skvērā starp Latvijas Mākslas akadēmiju un Latvijas Nacionālo mākslas muzeju.

Pasākums atvērts ikvienam interesentam, dalība tajā ir bez maksas.

Par LU Ekopadomi

LU Ekopadome ir LU Studentu padomes, LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas un LU Akadēmiskā centra attīstības programmas kopīga iniciatīva, kuras mērķis ir sekmēt Latvijas Universitātes ilgtspējīgu attīstību, veicinot praktisku ikdienas rīcību LU saimē, tostarp atbildīgu resursu patēriņu, aprites ekonomikas principus, pārvietošanās paradumu maiņu un citus. LU Ekopadomes darbība vērsta uz LU saimes izglītošanu, veicinot ilgtspējībā sakņotu dzīvesveidu, uz iesaisti starptautiskā Ekoskolu programmā un citās sertificēšanas sistēmās, kur pamatā ir ilgtspējas principi, kā arī uz sadarbību ar vides organizācijām.

 

Share

Related Content

Pasaules Dabas Fonds klimata vēstnieces titulu piešķīris Guntai Kalvānei
26.03.2024

Pasaules Dabas Fonds klimata vēstnieces titulu piešķīris Guntai Kalvānei