No 11. līdz 15. martam Latvijas Universitātes (LU) Studiju servisa departamenta Mobilitātes nodaļa uzņēma 23 studentus no FORTHEM partneruniversitātēm kolektīvās īstermiņa mobilitātes ietvaros.

 Kolektīvās mobilitātes tēma ir cieši saistīta ar kolektīvās drošības jautājumiem un aktualitātēm mūsdienu starptautiskajā vidē, tāpēc arī pasākuma tēma bija: Contemporary Security Agenda: From Soft Security to Hard Security. 

Nedēļas laikā studentiem tika piedāvātas dažādas teorētiskās un praktiskās nodarbības, kuras vadīja gan LU pasniedzēji: asoc. prof. T. Rostoks, E. Engīzers, S. Struberga, gan vieslektori no Latvijas Republikas Ārlietu un Aizsardzības ministrijām.

Studenti apguva prasmes, kas ir saistītas ar viltus ziņu un propagandas atpazīšanas iespējām, izstrādāja savas komunikācijas stratēģijas un apguva teorētiskās lekcijas par politiski nozīmīgiem jautājumiem, kas ir saistīti ar drošības aktualitātēm pasaulē. Studentiem bija arī iespēja apmeklēt Latvijas Republikas Saeimu un Rīgas pili. Par studentu iekļaušanu LU saimē rūpējās LU Sociālo zinātņu fakultātes studējošo pašpārvalde un LATO pārstāvji, kas organizēja NATONIAs galda spēļu pēcpusdienu.

LU organizētā kolektīvā mobilitāte tika augsti novērtēta, novērtēšanas anketās no 10 ballēm studenti to novērtēja uz 8,85, tas norāda, ka pasākums tika aizvadīts ļoti produktīvi. Turklāt 95 % klātesošo studentu tā bija pirmā mobilitātes pieredze, kas padarīja šī pasākuma norisi vēl īpašāku. Tas lika organizatoriem vairāk rūpēties, lai studentiem ir pozitīvs priekšstats par mobilitātes iespējām.

Viens no studentiem atzīmēja: “Es kā starptautiskais students augsti novērtēju pieškirto iespēju piedalīties kolektīvā mobilitātē. Latvijā iegūtā pieredze man noteikti noderēs, jo uzskatu to par neaizmirstamu.”

Share