Publicitātes foto.

Latvijas Universitātes Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta (LU KPMI) darba grupa šā gada 12. martā Isprā, Itālijā tikās ar Eiropas Komisijas Apvienoto pētījumu centra darbiniekiem (Joint Research Centre (JRC)), lai pārrunātu Eiropas rekomendāciju virzību saistībā ar kuņģa vēža profilaksi un skrīningu Eiropas Savienībā (ES).

Pētnieku grupa pārstāvēja Eiropas Savienības finansēto projektu TOGAS (Towards Gastric Cancer Screening Implementation in the European Union (www.togas.lu.lv)), kuru koordinē LU KPMI un kura uzdevumos ietilpst nepieciešamās zinātības radīšana, kas tiks nodota ES veselības politikas veidotājiem vienotas pieejas un ilgtermiņa efekta nodrošināšanai saistībā ar kuņģa vēža profilaksi. 

Sanāksmes laikā eksperti pārrunāja jautājumus par kuņģa vēža prevencijas organizēšanu, nepieciešamo datu standartizēšanu un apkopošanu, kā arī nākamajiem soļiem ceļā uz ES kuņģa vēža prevenciju rekomendāciju izstrādi.

Tikšanās laikā dalībnieki uzsvēra, ka nepieciešama sadarbība starp dažādiem ES finansētajiem projektiem un šajā procesā paredzēta būtiska LU pētnieku iesaiste. Ekspertu tikšanās laikā tika panākta vienošanās par turpmāku sadarbību ar JRC un darbībām, kas veicamas, lai sinhronizētu kvalitatīvāku datu un rezultātu apmaiņas procesu.

 

Share