Kā veicināt iekļaujošu vidi studentiem, kas devušies praksē ārzemēs, un kādi atbalsta mehānismi tiek nodrošināti FORTHEM partneruniversitātēs? No 4. līdz 8. martam Latvijas Universitātes (LU) Studiju servisa departamenta (SSD) Mobilitātes nodaļas pārstāves piedalījās starptautiskā personāla apmācību nedēļā, ko organizēja FORTHEM alianses Valensijas universitāte (University of Valencia), Spānijā. 

Kopā ar partneriem LU SSD Mobilitātes nodaļas vadītāja Beāte Ramiņa Lo-Bello un ārējo sakaru koordinatore Aleksandra Kjakste apmācību laikā diskutēja par daudzveidības un iekļaujošas vides radīšanas iespējām tiem studentiem, kas dodas praksē FORTHEM alianses partneruniversitātēs. Tāpat tika diskutēts par atbalsta mehānismiem, kas tiek nodrošināti studentiem partneruniversitātē un diskusiju laikā tika iezīmēti galvenie izaicinājumi studentu prakses organizācijas procesā alianses ietvaros. 

Apmācību laikā katra universitāte arī sniedza īsu pārskatu par prakses organizēšanu procedūru un statistikas rādītajiem. No LU puses B. Ramiņa Lo-Bello iepazīstināja partnerus ar prakses organizēšanas aktualitātēm LU. Kā atzīmēja LU pārstāve: “Šāda veida klātienes tikšanās ir būtiskas ne tikai no personīgo kontaktu loka paplašināšanas viedokļa, bet arī palīdz ātrāk sasniegt nospraustos mērķus, jo komunikācija kļūst “personīgāka”.” 

Papildus LU bija atbildīga par vienas sesijas moderēšanu, kur LU pārstāvēja Aleksandra Kjakste. Sesijas laikā viņa informēja par prakses organizēšanas aktualitātēm centrālajā un fakultāšu līmenī, iekļaujot atbalsta mehānismus, kas tiek sniegti studentiem. Tāpat prezentācijas laikā A. Kjakste ne vien sniedza pārskatu par procesu norisi Universitātē, bet kopā ar dalībniekiem izspēlēja viktorīnu un modelēja trīs scenārijus par prakses procesa unificēšanu FORTHEM aliansē. “Viedokļu apmaiņa ir ļoti svarīga plānošanas procesā, jo, pateicoties tai, mēs varam iezīmēt katra partnera stiprās un vājās puses,” akcentē A. Kjakste.  

Neskatoties uz piesātināto programmu un saspringto darba ritmu, LU pārstāvēm izdevās iepazīties arī ar Valensijas pilsētu, kurā šajā laikā notika aktīva gatavošanās Fallas festivālam, kas ir unikāla Valensijas tradīcija.  

 

Share