Pasakoties par sniegto atbalstu Zemessardzes stiprināšanā 9. februārī aizsardzības nozares vadība godināja Latvijas izglītības iestādes, uzņēmumus, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas. Latvijas Universitāte (LU) no Aizsardzības ministrijas saņēma pateicības rakstu par atbalstu Latvijas Republikas Zemessardzei 2023. gadā, kas ir augstākā atzinība par līdzšinējo sadarbību un sniegto ieguldījumu.

Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā piedalījās aizsardzības ministrs Andris Sprūds, Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes komandieri, un LU pasākumā pārstāvēja rektora padomniece digitālās sabiedrības jomā profesore Signe Bāliņa. 

“Biju pagodināta pārstāvēt Latvijas Universitāti šajā pasākumā,” saka profesore Signe Bāliņa, “Šajos ģeopolitiskos apstākļos tieši izglītības iestādes, tai skaitā Latvijas Universitāte, ir atbildīgas par jaunās paaudzes iesaisti valsts aizsardzībā”. Jau pirms diviem gadiem prof. Signe Bāliņa bija viena no tām, kas aktīvi mudināja visus iesaistīties valsts aizsardzībā atbilstoši savām iespējām un interesēm, tai skaitā mudinot jauniešus iesaistīties Kiberzemessardzē. Iniciatīva guva atbalstu, bet karš Ukrainā turpinās, ģeopolitiskā situācija nav kļuvusi vienkāršāka un ir nepieciešamas jaunas iniciatīvas un daudz lielāks zinātnes un pētniecības ieguldījums.  

LU saimei – studentiem un akadēmiskajam personālam ir iespējas tikpat aktīvi iesaistīties Zemessardzē, kā arī ar zināšanām, spējām un pieredzi piedalīties savas valsts aizsardzības spēju nostiprināšanā. Tas būtu skatāms ne tikai Universitātes stratēģiskās specializācijas un ilgtspējas ietvaros, bet arī kā nozīmīgs elements LU stratēģijas īstenošanā. 

 

Share