Svētdien, 4. februārī, Salaspils sporta nama zālē, tika aizvadīts 2023./2024. gada Latvijas Universiādes Telpu futbola turnīrs. Turnīrā startēja 9 komandas, no kurām neapstrīdami labākā izrādījās Latvijas Universitātes komanda.

Kā jau katru gadu, arī šogad Latvijas Universiādes ietvaros norisinās Telpu futbola turnīrs. Šogad tam bija pieteikušās 9 vīriešu komandas - Banku augstskola (BA), Rīgas Ekonomikas augstskola (SSE Riga), Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija (LNAA), Daugavpils Universitāte (DU), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), RTU Rīgas Biznesa skola (RBS) un Latvijas Universitāte (LU). Latvijas Universitāti šajā turnīrā pārstāvēja 9 studenti - Toms Kristians Grislis, Artemijs Piļipčuks, Matīss Teodors Seleckis, Raitis Haralds Butlers, Miks Babris, Andžejs Mickēvičs (visi no Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes), Ņikita Jelagovs, Miks Zaharcenoks (abi no Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes) un Marks Sutika (no Datorikas fakultātes).

Turnīra ietvaros katrai komandai bija jāizspēlē ar katru, kas nozīmēja, ka katrai komandai bija jāaizvada 8 spēles pa 10 minūtēm. Latvijas Universitātes komandai pirmajās 2 spēlēs pretī stājās visspēcīgākie turnīra pretinieki – LNAA un LSPA. Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas komandu mūsu telpu futbolisti uzvarēja ar rezultātu 2:0, bet Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas komandu mūsējie uzvarēja ar minimālu pārsvaru 1:0. Arī ar pārējām komandām mūsējiem neveicās viegli, bet tomēr 8 spēlēs tika izcīnītas 8 uzvaras, un ar iegūtiem 24 punktiem Latvijas Universitātes telpu futbola komanda šajā turnīrā pārliecinoši izcīnīja 1. vietu. 2. vietu ar iegūtiem 17 punktiem ieguva LSPA, bet 3. vietu ar 15 punktiem ieguva LNAA.

Rezultatīvākie no Latvijas Universitātes komandas ar iesistiem 5 vārtiem bija Miks Babris un Toms Kristians Grislis. Abi puiši arī iekļuva turnīra simboliskajā pieciniekā.

Miks Babris pēc turnīra pauda prieku par atgriešanos Latvijas Universitātes komandas sastāvā: “Patīkami pašam atgriezties Universitātes sastāvā pēc ilgākas pauzes. Pie tam, šoreiz komanda tiešām bija kvalitatīvi sabalansēta ar daudziem spēlētājiem - un uzreiz rezultāts. Paldies ģimenei, komandai un līdzjutējiem, ka deva izbaudīt šo priekiem pilno dienu!”

Andžejs Mickevičs pauda prieku pārstāvēt savu Universitāti: "Man kā profesionālim bija prieks spēlēt šajā turnīrā pārstāvot LU, atpūsties no ikdienas rutīnas un spēlēt sava prieka pēc. Šoreiz izdevās nokomplektēt labu komandu, kas arī atspoguļojās mūsu rezultātā."

Marks Sutika pēc turnīra neslēpa gandarījumu par iespēju uzspēlēt kopā ar profesionāliem telpu futbolistiem: “Slodze bija liela. Ļoti patika skatīties kā spēlē profesionāļi. Prieks ir arī par to, ka viņi deva arī man iespēju parādīt maģiju uz laukuma. Maģija diemžēl nesanāca, bet kopumā viss ļoti patika.”

Priecājamies par mūsu komandas sasniegumu!

Visus turnīra rezultātus un statistiku iespējams apskatīt šeit!

Share