Foto: Sarmīte Livdāne, LU Muzejs

Decembra ieskaņā tika atzīmēta Latvijas Universitātes (LU) Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta (KPMI) septītā gadskārta.

LU prorektors dabas, tehnoloģiju un medicīnas zinātņu jomā Valdis Segliņš pasniedza LU rektora pateicības rakstus vairākiem institūta darbiniekiem: vadošajai ekspertei Ivetai Eniņai par lielo darba ieguldījumu EUCanscreen projekta sagatavošanā, veiksmīgo konsorcija koordināciju administratīvajos jautājumos, kā arī KPMI projektu uzraudzības administratīvās komandas vadību; profesorei Jeļenai Tarasenko par viņas būtisko iesaisti medicīniskajos pētījumos, lielo ieguldījumu EUCanScreen projekta pieteikuma sagatavošanā, kā arī aktīvu studentu monitoringu un vienmēr pozitīvu attieksmi pret sarežģītām situācijām; pateicības rakstu saņēma arī LU KPMI biroja vadītāja, Bc. Philol. Kristīne Miķelsone par apjomīgo darbu EUCanScreen projekta sagatavošanas etapā, nodrošinot administratīvo komunikāciju projekta pieteikuma partneru starpā. Jāatzīmē, ka Eiropas Komisija pagājušajā nedēļā jau ir lēmusi par EUCanScreen atbalstu. Šajā projektā par visaptverošu iniciatīvu vēža skrīninga programmu uzlabošanu visās Eiropas Savienības dalībvalstīs piedalīsies 29 partnervalstis, tostarp 25 ES dalībvalstis, Ukraina, Moldova, Norvēģija un Islande, un to koordinēs LU KPMI.

“Septiņu gadu laikā gūti būtiski sasniegumi Latvijas Universitātes  institūta attīstībā, kā arī panākumi starptautiskajos un Latvijas mēroga zinātniskajos projektos – gan veidojot biobanku, gan veicot pētījumus onkoloģijas jomā, veidojot jaunas pieejas testēšanā, diagnostikā. Tas liecina, cik daudzveidīga ir pieredze, ko varam gūt, strādājot Latvijas Universitātes plašajā saimē, izmantot zināšanas, ko var sniegt fiziķi, ķīmiķi, biologi, sociālo zinātņu pārstāvji,” video uzrunā institūta darbiniekiem uzsvēra LU rektors, profesors Indriķis Muižnieks.

Sveicam LU KPMI jubilejā!

Share