Latvijas Universitātes (LU) saime ir aicināta paust viedokli par LU Kopienas dārza izveidi un iesaisti tajā gan aizpildot aptaujas anketu, gan arī pievienojoties tematiskai darbnīcai 2024. gada 10. janvārī plkst. 16.00 LU Zinātņu mājā.

Lai kopīgi lemtu par dārza funkcijām, dizainu un iespējamo pasākumu programmu, aicinām ikvienu interesentu uz tematisku darbnīcu, kura norisināsies 2024. gada 10. janvārī no plkst. 16.00 līdz 18.00 LU Zinātņu mājas 1. stāvā – 103. un 104. auditorijā – ar projekta “Sporta pils dārzi” īstenotājām Renāti Lagzdiņu un Ilzi Rukšāni. Darbnīcas laikā varēs uzzināt vairāk par projekta “Sporta pils dārzi” īstenošanas pieredzi un kopīgi plānot topošo LU Kopienas dārza attīstību.

Lai apzinātu  Latvijas Universitātes saimes viedokli un iesaistes iespējas, aicinām LU studentus un darbiniekus piedalīties aptaujā par LU Kopienas dārza attīstību, līdz 2024. gada 4. janvārim veltot piecas minūtes aptaujas anketai ŠEIT.

Aptauja ir anonīma un iegūtie dati tiks izmantoti tikai apkopotā veidā atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes Regulai 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti.

Jau vēstīts, ka, veicinot ilgtspējīgu vides attīstību LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā, Latvijas Universitāte uzsākusi sadarbību ar “Sporta pils dārzu” komandu, lai kopīgi veidotu pirmo LU Kopienas dārzu. Iecerēts, ka LU Kopienas dārzs atradīsies LU Akadēmiskā centra teritorijā – zaļajā zonā pie LU Zinātņu mājas. LU Kopienas dārzs ir iecerēts gan tiem, kuri vēlas nodarboties ar urbāno dārzkopību, piemēram, iekopjot paši savas dobes, gan tiem, kuri vēlas izmantot šo vietu atpūtai vai mācībām. Paredzēts, ka LU Kopienas dārzs tiks atklāts 2024. gada vasaras sākumā.

LU Kopienas dārza izveide ir LU Ekopadomes iniciatīva. LU Ekopadome ir LU Studentu padomes, LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas un LU Akadēmiskā centra attīstības programmas kopīga iniciatīva.

 

Share

Related Content

Aicina piedalīties pļavas ierīkošanas darbu talkā LU Botāniskajā dārzā
03.10.2023

Aicina piedalīties pļavas ierīkošanas darbu talkā LU Botāniskajā dārzā

LU Botāniskajā dārzā aizvadīta Zaļā Pavasara talka
03.05.2022

LU Botāniskajā dārzā aizvadīta Zaļā Pavasara talka