Foto: Personīgais arhīvs

Novembrī FORTHEM alianse rīkoja studentu konferenci Agderas Universitātē Norvēģijā. Tajā piedalījās piedalījās trīs Latvijas Universitātes (LU) studenti, Eiropas Universitāšu fonda pārstāve un citu partneruniversitāšu Studentu pašpārvalžu pārstāvji kopā ar Erasmus Student Network (ESN) delegātiem.

Konferencē tika pētītas sadarbības iespējas ar ESN organizācijām, lai strādātu pie kopējiem mērķiem. Eiropas Universitāšu fonda pārstāve Līga Kuzmane pievienojās studentiem tiešsaistē, lai vadītu sesiju par Erasmus+ sadarbības projektiem.  

Tajā pat laikā studenti guva ieskatu Eiropas finansējuma piesaistē šādiem projektiem un ieguva praktiskas zināšanas par projektu izstrādi un finansējuma pieteikšanas procesiem. Tāpat studenti attīstīja FORTHEM Studentu padomes procedūras un struktūru, turpinot savu vadošo lomu studentu iesaistes definēšanā aliansē. 

Viennozīmīgi studenti uzskata, ka FORTHEM studentu padome šādā veidā apvieno visus interesentus, neatkarīgi vai tie mācās bakalaura, vai maģistrantūras vai doktorantūras līmenī. 

LU Sociālo zinātņu fakultātes students Renārs Kairis uzsver, ka “LU fakultāšu studējošo pašpārvalde un LU Studentu padome ir fantastiskas platformas sevis pilnveidei, ar mērķi uzlabot augstākās izglītības vidi Universitātes, nacionālā un starptautiskā līmenī. Piedaloties studējošo pārstāvniecībās LU, vēlos iedrošināt jebkuru ieskaitīties tālāk, arī FORTHEM alianses piedāvātajās mobilitātēs, pasākumos un studentu pārstāvniecībā.”  

Studentu padome ir apņēmusies pārņemt visas labās prakses studējošo iesaistē, tās ieviešot visās partneruniversitātēs un alianses iekšējā darbībā. Tā ir lieliska iespēja tīkloties, iepazīties ar citu valstu kultūru un iegūt neaizvietojamu pieredzi ne tikai par studentu interešu aizstāvību, bet augstāko izglītību un mūsu lomu tajā.  

“Gribētos izcelt vienošanos par studentu iesaistīšanas struktūras un ievēlēšanas kārtības izveidošanu pateicoties aliansei, ko cerams jau drīz redzēsim praksē. Domāju, ka tas atvieglos jebkura interesenta dalību šajā studējošo organizācijā. Tomēr, man šķiet, ka vissvarīgāk ir izcelt, ka pēc katras no darba sesijām, “kolēģi” lēnām pārtop par draugiem. Tā ir neaprakstāma vērtība – studenti no dažādām Eiropas universitātēm atgriežas mājās ar jaunām draudzībām un paplašinātu profesionālās dzīves tīklu,” atminas Renārs Kairis 

“Mana dalība FORTHEM Studentu konferencē šī gada novembrī Agderas Universitātē apliecina šādu pasākumu būtību, proti, atgriezties mājās ar jaunām idejām un paplašinātu paziņu loku ar līdzīgi domājošiem,” uzsver LU Sociālo zinātņu fakultātes studente Laura Milča, “starptautiskā vidē studentiem ir iespēja attīstīt projektus un veidot sadarbības, kas padara katra studiju pieredzi krāsaināku. Tieši tādi ir mani iespaidi no konferences Agderas Universitātē, kur kopā ar pārējiem studentiem no deviņām FORTHEM alianses universitātēm izstrādājām jaunu dalībnieku iesaistes kārtību un  aktualizējām studējošo intereses veicināšanu FORTHEM piedāvātajās iespējās.” 

Savukārt Humanitāro zinātņu fakultātes studente, ESN pārstāve Justīne Vītola akcentē, ka FORTHEM rīkotā tikšanās Agderas Universitātē (Norvēģijā) paplašinājusi skatījumu uz šo aliansi un tās piedāvātajām iespējām, piem., mobilitāti, digitālo akadēmiju un finansējuma iegūšanas iespējām, kā arī  iniciatīvām, kas uzlabotu studentu  gaitas Universitātē. “Man lielu prieku sagādāja dalīties ar ESN Riga 20 gadu laikā uzkrāto pieredzi un zināšanām. Nākotnē noteikti vēlamies vēl vairāk iesaistīties FORTHEM aktivitātēs un tādejādi apliecināt savu ciešo sadarbību ar aliansi, Latvijas Universitāti un Latvijas Universitātes Studentu Padomi!" piebilst J. Vītola.  

Katram studentam LU ir sniegta iespēja doties uz kādu no alianses sadarbības universitātēm, tur piedaloties īstermiņa apmaiņas programmā, īsā laika periodā gūstot ieskatu par studijām ārzemēs, kā arī savu vienaudžu kultūras un dzīves veidu citviet. Tomēr, kā akcentē Laura Milča: “Vislielāko pievienoto vērtību ir devusi tieši iesaiste FORTHEM Studentu padomē, jo tā ļāvusi novērtēt starptautisko alianšu lomu studentu dzīves pilnveidošanā.” 

Studenti iesaka ikvienam iesaistīties FORTHEM rīkotajās aktivitātēs, mobilitātēs, un sekot līdzi informācijai par FORTHEM studentu padomes darbību, jo tieši sperot pirmo soli un aktīvi darbojoties FORTHEM, ir iespējams pārdefinēt visu tālāko profesionālās un privātās dzīves gaitu, atverot sevi plašam, iekļaujošam un vērtīgam iespēju lokam starptautiskā vidē. 

Share

Related Content

FORTHEM pieredze: Somijā aktualizē mobilitātes iespējas
27.11.2023

FORTHEM pieredze: Somijā aktualizē mobilitātes iespējas